Пропускане към основното съдържание

Профанизира ли се речта ни?

Случващото се в медиите води до разпад на eзика. Това каза в предаванаето "Свободна Зона" по TV+ журналистката Анелия Попова. По думите й, в медийното пространство се наблюдава профанизиране на българския език.

Според журналистката Анелия Попова съверемените езикови форми, които се използват в българските медии водят до предване на грешни модели на изразяване и поведение, на които за съжаление тяханата аудитория започва да поддражава.

Анелия Попова: "Mнозина казват, че аудиторията на печатно издане или на телевизионо се оглежда точно в медиите , за да може да се създаде някаква правилност на своята реч , на своето поведение, считайки , че това което излиза от медиите е начина по който трябва да се държат."

Попова е категорична, че използването на жаргони и все повече чуждици в пблицистиката води до обедняване и изчезване на книжовния български език.

Анелия Попова: "В момента бългаския език е точно подобно на сираче , със всичките тези турцизми, диалектизми, жаргони, чуждици, къде е българския език реално?"

Не са редки и случаите в които публичните личности заради неумението да се изразяват отправят грешни послания към аудиторията, каза още Попова.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата