Пропускане към основното съдържание

В Чехия въвеждат сексуални асистенти за хора в неравностойно положение

Чехия, предприема първите стъпки по легализиране и регистриране на нова професия - сексуален асистент за хора в неравностойно положение. Главна действаща фигура в налагането на новата професия е Луцие Шидова - терапевт и изпълнителен директор на организацията "Наслаждение без риск".

Шидова настоява длъжността сексуален терапевт да се разглежда наравно с вече утвърдени в страната професии в сферата на социалните и здравни служби.

В Дания правото на сексуален живот е регламентирано със закон, а правата и задълженията на сексуалните асистентки се определят от социалното министерство в Копенхаген. Практиките на сексуална и интимна асистенция вече са утвърдени във Финландия, Швейцария, Белгия, Холандия, Германия и Австрия. Най-честата терминология, която се използва за новата професия, е "служба за телесни контакти", "тактилна дейност" и "заместващо партньорство".

Чешкото министерство на вътрешните работи вече излезе с документ, който ни дава право да предоставяме на заинтересуваните лица списък със сексуални асистенти. Потенциалните клиенти ще се свързват сами с нас. Нашата организация по никакъв начин няма да се намесва в устните договорености между хората в неравностойно положение и асистиращите лица, няма да получаваме никакви финансови средства, а просто ще предоставяме телефони за връзка между двете страни, казва Луцие Шидова.

Шидова вече е организирала няколко обучения за сексуални асистенти в Чехия.

Работим по проект, озаглавен "Право на секс", който получи грант в рамките на програмата за чешко-швейцарско сътрудничество и обучението е безплатно, казва тя пред радио Český rozhlas.

Разбира се, ние допускаме, че дейността на сексуалните асистенти вероятно ще привлече жени, работещи в сексуалната сфера. Но същевременно знам, че определен процент от тях, именно благодарение на новата професия, са престанали да се занимават с проституция. Тази дейност има по-висок социален статус. В Швейцария и други европейски страни със сексуална асистенция се занимават не само бивши проститутки, но и терапевти, лекари и медицински сестри, обяснява Шидова.

Цените на услугите при сексуална асистенция действително малко или повече копират цените на услугите в сферата на секс бизнеса. Но нали и лекарите-терапевти често искат за работата си хиляда и повече крони на час? В Швейцария, например, услугите на сексуалните асистенти са по-евтини и по правило зависят от самата жена, която ги предоставя. Тя решава каква цена да сложи, казва изпълнителният директор на организацията "Наслаждение без риск".

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата