Пропускане към основното съдържание

Манталитетът ни досега беше формиран от разни извратени американски филми


Манталитетът ни досега беше формиран от разни извратени американски филми, отношенията помежду ни, безбожния стремеж и ламтене за пари, да работиш като идиот до късни доби,
да се издигаш ("Работещо момиче" - с Мелани Грифит, и Харисън Форд ), да се разболяваш от притеснения, шефовете да ти крещят и да мълчиш, да теглиш кредити за всичко което искаш да имаш, да пълниш количката догоре в хипермаркета, да даваш възрастните си родители на старчески дом, да се отделяш от родителите си и да в най-ранна юношеска възраст и да живееш под наем, да искаш покана от семейството си дали е удобно да им погостуваш, да не си говорим помежду си, да живеем на семейни начала и да не правим сватби, да караме в задръствания, да се тъпчем в градовете, да ядем пуканки и пием кола в киното (аз искам да ям пържоли и да пия вино в киното) - кога станахме такива и защо станахме такива. НЕ! Ние НЕ СМЕ такива. 


Просто всички ни разказваха и втълпяваха че така се прави в демократичните капиталистически страни. Българинът винаги е държал на семейството, грижил се е за родителите си, помагал е на ближния си и го е познавал. В малките градчета всичко това слава богу се е запазило и сега надявам се да се възроди. 

Българинът ще си спомни че за него никога не е било важно количеството, а само качеството, че не е нужно всеки петък да се тъпче до припадък по хипермаркетите, където никой никого не го поздравява и не го вижда, а е много по-добре да спре пред кварталното магазинче на сладка раздумка с приятели. Ще разбере че не е нужно да си дава много-много зор - защото умният не се напъва много-много, той затова е учил. Не казвам че отричам всичко западно или агитирам за източното. Но когато човек подражава изгубва корените си и същността си.

Добромир Йорданов, Фейсбук









Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата