Пропускане към основното съдържание

"Галерия": Бойко върна Боевски, за да не пропее за наркоканалите на ГЕРБ

Наркотрафикантът Гълъбин Боевски е върнат в България след упорит натиск от страна Бойко Борисов, твърди "Галерия". Експремиерът е използвал всички лостове на дипломацията и личните си контакти, за да помогне на именития щангист, който беше заловен в Бразилия с 9 кг кокаин в куфара си.

Борисов на няколко пъти получил недвусмислени сигнали от близки на арестувания, които му казали, че Боевски е готов да разкрие връзките на висши партийни функционери от ГЕРБ с наркоканалите. Олимпийският шампион щял да играе ва банк и да проговори за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, за разследвания шеф на ГДБОП Станимир Флоров, както и за връзките им със световните наркокартели.

Паметливи припомнят, че след ареста на Боевски беше проведена международната операция "Кокаинови крале", в която бяха арестувани десетки, включително и Евелин Банев-Брендо.

Темата за завръщането на Боевски е сред най-обсъжданите в парламента. Депутати твърдят, че щом освобождаването на спортиста е станало на 31 март, то сделката за него е от времето на служебното правителство, а процедурата е задействана малко преди ГЕРБ да падне от власт през февруари.

Ключова роля в схемата имал посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов, който беше върнат у нас, за да дава показания. Николов е братовчед на бившия външен министър и кумец на Бойко Борисов - Николай Младенов. Твърди се, че не е поставен случайно за посланик точно в Бразилия, където се върти трафикът на наркотици, а част от печалбата се отчита в касата на покровителите. Твърде възможно е скоро Николов да бъде арестуван, защото няма как адекватно да обясни кой, как и защо му е въздействал да урежда освобождаването на Боевски, без да информира българската прокуратура и Външно министерство.

По подобен мистериозен начин през 2012 г. беше освободен собственикът на кораба "Св. Николай", в който бяха открити 3 т кокаин, Дойчин Дойчев.

"Галерия" твърди, че след завръщането на Боевски е настанала паника във високите етажи на организираната престъпност. Не се знаело къде и пред кого щангистът е давал информация за това какви са отношенията на политици с международни наркобарони. Боевски не бил притеснен и за заловения и конфискуван кокаин на стойност над 4 млн. долара. Факт е, че той се движи без охрана и не се притеснява от отмъщение.

"Има сценарий, според който завръщането на Гълъбин Боевски трябва да се отрази като негатив на управлението сега. Хората си казват: "Ето, дойдоха комунистите и пускат наркотрафикантите". А тук основната вина имат ГЕРБ. Лесно се забравя, че той беше техен член и знае много от мръсните им тайни", категоричен е червен депутат в кулоарите на парламента.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата