Пропускане към основното съдържание

ПОХВАЛНО: Американец учи чужденци на българска история

Ерик Холзи записва радиопредаване в интернет, в което разказва историята на България от времето на траките до днес. То е на английски език и е за чужденците, които се интересуват от историческото минало на българите.

Ерик Холзи е израснал в покрайнините на американската столица Вашингтон, но от няколко години е пренесъл живота си в София. Занимава се с онлайн маркетинг. През свободното си време записва онлайн-радио предаване за българска история на английски език, което се сваля от около 100 души дневно. Запалва се по историята ни от книгата на Стефан Груев “Корона от тръни”.

Ерик Холзи – водещ на http://www.bghistorypodcast.com: В нашето предаване разглеждаме българската история хронологически от самото й начало. Идеята ни е да разкажем българската история по такъв начин, че да е с историческа точност, но в същия момент тя да е интерпретирана и по интересен начин. Понякога разказваме малки истории, с които се опитваме да вмъкнем някаква драма, така че да звучи грабващо и интересно, но в същия момент да не е фактически грешно.

Според Ерик България не трябва да се гордее най-много с историческите си завоевания “на три морета”, а с неща като образователната революция в страната ни от средата на 19-ти век. Американецът споделя, че е вдъхновен от българите по това време, които се обединяват в името на просветата и започват да изграждат със собствени средства училища, за да повишат равнището на грамотност сред населението. Признава си и че информацията в предаванията му не винаги е от книгите по история.

Ерик Холзи – водещ на http://www.bghistorypodcast.com: Мисля, че като цяло българите познават българската история по-добре отколкото американците познават американската история. Понякога се случва да ми кажат нещо за българската история, което да не ми звучи правдоподобно, но след като го проверя всъщност се оказва напълно вярно.

Ерик казва, че животът му е вече тук и не може да си представи бъдещето си извън България. Надява се един ден да получи българско гражданство, за да продължи да изучава страната и да допринася за нейното развитие и благосъстояние.

БНТ

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.