Пропускане към основното съдържание

Бареков: Мафията и олигархията си купиха цяла парламентарна група

Това е един филм, който сме го гледали дълги години, а историята е тривиална. Така лидерът на „България без цензура“ и член на ИБ на ЕКР в Европарламента Николай Бареков определи случилото се с напусналите ББЦ.

В интервю за предаването „Лице в лице“ на бТВ той обяви, че „тази декларация не е писана от тези момчета“. „Знам къде е писана, но сега няма да го казвам преди празниците. Едно знам, не е писана от тях. Алеко Константинов много добре го е казал – пази Боже, сляпо да прогледа! За пръв път обаче мафията и олигархията си купиха цяла парламентарна група“, каза Бареков.

Това според него се е стигнало след систематичен натиск, пари, влияние и компромати. „От тук насетне гледайте как тази т. нар. парламентарна група ще гласува в българския парламент“, призова Бареков. Той поясни, че решението му да свали доверието си от депутатите на БДЦ е обмисляно дълго време – причина за това е, че те са излъгали българските избиратели. „Никой от нашите избиратели не е гласувал тези трохари да бъдат жалък придатък към трапезата на четворната коалиция и да им се прехвърлят трохи от време на време, за да гласуват по един гаден начин. Например те гласуваха парите на хората за пенсии да бъдат ограбени от пенсионните фондове, просто защото е влязъл един от тези депутати, ще му спестя името, и е казал: „Абе новият началник е казал да се гласува шарено“, обясни Бареков и поясни, че този началник не е той.

"Чудя се от тук насетне как тези хора ще гледат избирателите си в очите", каза още лидерът на ББЦ. Той допълни, че структурата на партиятя в Пазарджик се е отказала от депутата Христо Тодоров, а тази в Бургас - от Стефан Кенов.

"В България мафията обича да участва в политиката, тя няма едно име и едно лице", добави Бареков. Той допълни, че групата на БДЦ ще изпълнява волята на управляващите, но ще се съобразява с различни корпоративни интереси на „онзи, който си плати“. „Така беше и в предишните парламенти – "кеш енд кери", бърза продажба. Бях потресен, когато научих, че лицензът за ТЕЦ "Бобов дол" е даден в деня, в който депутатите на ЛИДЕР решават да гласуват с управляващите - не искам това да е вярно, а да е само ненормално съвпадение. Но смятам, че от тук нататък, тази група дори няма ди изпълнява волята на г-н Ковачки. Но самият той ще изпита на гърба си онова, което изпитах аз. Наистина тези депутати са "кеш енд кери" в този момент – те ще се съобразяват с оня, който им плати“, коментира лидерът на ББЦ.

Трябва да призная своя кадрови провал, каза още лидерът на ББЦ. „Когато г-н Кенов напусна НДСВ, той дойде, помоли се, като каза, че е останал на улицата и започна като организационен секретар. Г-н Иглев го взех от тепиха, видя ми се честен“. „Партията и хората, които са в структурите, нямат вина за това, че подкрепих тези хора. Признавам си, че се оказах лош кадровик“, заключи Бареков.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата