Пропускане към основното съдържание

Слави Бинев е като пърхот: буди отвращение, но се посипва навсякъде

Слави Бинев е като пърхот: буди отвращение, но се посипва навсякъде, сърби и дразни. Можеш да го махнеш само с медицински шампоан. Сега е полазил културата. Защото не му дадоха нещо по-така и той се съгласил та яхне тази комисия, защото е готов на всичко, само и само да е шеф на нещо и да е Голем политик, както казва Големанов. Бинев е от тези, които се взимат насериозно, защото не могат да оценят реално качествата си.

Той не може да проумее, че е срамно и голям компромис за обществото ни, че той въобще е в парламента. И не само не го разбира, а предявява шумно претенции.

Бинев наистина си вярва. Смята, че е политик, интелигентен и учен. А е просто поредният заболял от нарцисизъм, навиращ се в живота ни. Нарцисизъм, съчетан с нахалство. Такава е формулата, по която подобни хора се докопват до политиката и някакви постове в нея. Понякога глупостта и безпардонността на депутатите наистина е без дъно, показват техни гласувания. Цинизмът с "Бинев шеф на културата" предизвиква единствено позиви в стомаха, за които и цял флакон "Деган" е безпомощен.

Всеизвестно е, че интелектуалното ниво на част от народните представители, е твърде скромно. Но поне да не забравят, че освен привилегии имат и отговорности. Не само пред партийните вождове и укловоди, а и пред избирателите. Затова съвсем скоро няма да е достатъчно просто Бинев да подаде оставка и да се махне някъде с неговите кухи и нахални претенции. Ще е нужно нещо повече.

Волен Сидеров заявява днес, че Бинев бил мутра. Е, не е нужно да си Колумб за подобно откритие. Но нали точно "Атака" два пъти изпрати Бинев в Европарламента? Този грях кой ще плаща?

Ето ви задочен диалог между Слави Бинев и Волен Сидеров, случил се на Бъдни вечер 2013 г.

По телевизия "Алфа"  Сидеров заявява: "Другият стремеж е там има едно лице, дето сега го развеждат като плондир по телевизиите, иска евродепутатче да стане пак и е готов на всичко. Ще продаде децата си, дето се вика, защото това му е бизнесът на това лице".

Отговорът не закъснява. Даден е пред агенция ПИК - къде другаде: "Ще му размажа главата! Ще го разпльокам, а след това ще изкарам тестисите му през гърлото".

Това е образът на Председателя на Комисията. Колко прозорливи са били Илф и Петров написвайки: "Знаете ли, скъпи Бендер, как аз ловя гъсоци? Убивам ги като тореодор, - с един удар! Когато тръгвам срещу гъсока, това е истинска опера! "Кармен"!

Бинев - торедорът. "Кармен" в народното събрание и комисията по култура!

Александър Морфов, режисьор:

"След като тази мутра е назначена за председател на Комисията по култура и медии, няма никаква надежда за България. Това е дъното и единственото, което ми остава, е да емигрирам със семейството ми! Няма алтернатива: или всеобща емиграция, или революция в най-кървав вид, защото тези „хора” не заслужават милост".

Александрина Пендачанска, оперна певица:

„Назначаването на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии e по-възмутително, по-нагло и по-отвратително от това на Пеевски! То е заявление със символно значение: „Не ни пука от вас, е… си майката!“. Ако на нас – всички хора, занимаващи се с изкуство, творчество, журналистика – всичко това, което създава културата на една нация, не ни е писнало да ни псуват в лицето и понесем този пореден, безобразен акт на невъобразено досега безочие – то наистина заслужаваме не само всичко, което ни се случва, но и още по-невъобразимото – просто да изчезнем!!!"

Христо Мутафчиев, актьор, председател на Съюза на артистите:

 "Против съм Слави Бинев като марка, защото тя създава изключително лош имидж на културата. Ако той остане шеф на парламентарната комисия по култура и медии, което е цинична провокация, ще пиша до ЕК и до ЕНП, че у нас културата се дискриминира."

С протест заплашиха от Младежки театър "Николай Бинев". В открито писмо актьорите твърдят, че "такова унижение е трудно да се преглътне".

По повод избора на депутата Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии, БНТ припомня, че през 2012-та година сезира Европейския парламент, Европейския съюз за радио и телевизия EBU и информира СЕМ за опита на г-н Бинев и негови привърженици да щурмуват обществената телевизия.

Те използваха и нецензурни квалификации, защото събитие на неговата политическа формация е било отразено само по един от каналите на БНТ, се казва в позиция на националната медия.

Надяваме се, че с този избор парламентът няма да постави под съмнение ролята на обществените медии в отстояването на професионалните стандарти, журналистическите принципи и свободата на словото. Като медия с високо обществено доверие, към позицията на БНТ се присъединява и Българското национално радио.

Ботев също е казал нещо по повод на Биневци:

"Слушайте и това. Ако някой се осмели да ви каже, че сте бездарни, че сте луди, че не знаете какво говорите и че мозъкът ви се намира в петите, то го изпсувайте с хамалски виражения, наречете го шпионин и народопродавец, кажете му, че той е продал совестта си и перото си на японците, на абисинците – тава е се едно, – и помолете публиката да го не слуша и да не принимава думите му за факти. Разбира се, че публиката има свои слабости, следователно, вие, ако искате да попаднат вашите думи на здраво място, сте длъжни да похвалите по-млечните крави и да им дадете титли: "сахарчица", "халвица", "високоблагородия" и пр."

Бинев ще се възползва тъкмо от този съвет. На мутра ще отговори, че е борец за свобода, на чалгарин ще отвърне с европеец, на неинтелигентен ще противопостави архонт, на абсурден - масон и т.н. и т.н.

Той не разбира, че бунтът и несъгласието е не само срещу него, а срещу модела, когото олицетворява. Затова го сравняват с Пеевски и избирането му за шеф на ДАНС. Една и съща матрица на модел като ебола за страната. Някой да каже на тези хора, че и търпението има край. Дори българското.

Ботев го няма. Ако беше тук, щеше да хване Балкана. И отново щяха да го гръмнат. За освобождението. Защото горната матрица си е живо робство.

Революция в най-кървав вид, казва Морфов. Защото тези "хора" не заслужават милост. Не заслужават, така е!

Какво друго ни остава.

Огнян Стефанов, frognews.bg

* Заглавието е на редакцията


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата