Пропускане към основното съдържание

Плевнелиев прави метеж срещу Борисов?

Би Ти Ви и Нова трябва да признаят: съорганизатори ли са на протеста срещу главния прокурор довечера. Сутрешните им блокове днес се надпреварваха да рекламират "събитието" на новата морална полиция "Протестна мрежа".

В еди колко си часа, еди къде си, кой подмени тефтерчето на Златанов, елате, драги зрители и прочие дивотии.

Време е Би Ти Ви и Нова да кажат - конкурентни медии ли са или присъдружни организации с обща собственост и обща редакционна политика.

Време е и собствениците на тези телевизии да се определят - те ли управляват, или пък са оставили властта в ръцете на обладана от болшевишка бесовщина шпицкоманда. И на каква цена се случва всичко това?

Чия собственост е изобщо Би Ти Ви в момента? Знае ли някой със сигурност? Формално - на "Тайм Уорнър". Те обаче разпродават медиите си в Източна Европа, а Би Ти Ви е на тезгяха от поне половин година. Има и обявена цена - между 150 и 200 милиона долара.

Така че спокойно можем да допуснем, че в меродавната някога електронна медия цари пълен хаос, безвластие - Девети септември още не е дошъл, но пък партизаните са слезли от гората...

Десетина, иначе симпатични, момчета и момичета, които помежду си са в роднински, шуробаджанашки, приятелски и сексуални отношения, въртят на малкото си пръстче публицистичния патос и на Би Ти Ви, и на Нова. Собствениците или са абдикирали, или се спотайват, или откровено се страхуват от тях и са ги оставили да си правят, каквото поискат.

ПИК вече е писал за този синдром, нарекохме го "терор на нюзрума". Вместо да са в конкуренция, да воюват за зрителския интерес и рейтинг, двете телевизии в момента невъзмутимо си "подават топката", разработват едни и същи теми, канят едни и същи събеседници, допълват се, цитират се, ласкаят се взаимно.

А в същото време "Биг брадър" и "Сървайвър" са се хванали за гушите и се замерват с цифри кой е по-гледан. Същото е и при "Гласът на България" и "Х Фактор". Е, възможно и логично ли е да бъдат "съперници" вечер, а сутрин да са "колеги"?

И ако това е все пак ведомствен въпрос, на който собствениците рано или късно трябва да отговорят, аферата с насъскването на народа срещу главния прокурор намирисва на политическа поръчка.

Маргиналният казус за "десетката" и "Д. П." от тефтера на Златанов, дълбоко непонятен за широката аудитория, инатливо се натрапва от сутрешните блокове като доминантен в дневния ред на обществото.

Никой не бива да се залъгва - това не се прави току-така, защото на някой редактор или пък на Ани Цолова и Хекимян им хрумнало. Де кураж у храбрата Цолова, която дълги години се ползваше с протекциите на Делян Пеевски в Би Ти Ви, да се опълчи срещу главния прокурор, ако няма санкция свише?

Заговорът срещу Сотир Цацаров е организирано съзаклятие на политико-олигархичен кръг, представляван от Прокопиев, подривно-рекетьорската организация с неясно финансиране "Протестна мрежа", кръгове в Реформаторския блок и президентството. Острието на комплота е членът на "Протестна мрежа" и министър на правосъдието Христо Иванов.

Целта на заговора е не просто персонална - да подмени конкретния човек. Целта е институционална - прокуратурата трябва да изгуби независимостта си и да стане придатък на останалите власти.

Има и друг хоризонт - следващият за отстрел след Цацаров е Бойко Борисов. Той трябва да бъде смазан и дискредитиран според опорните точки на съзаклятниците, които ще го позиционират като "придатък" и "пипало" на прословутия модел "Кой". Публичен провал на Борисов във властта ще донесе дивиденти за неговия основен политически опонент - президента Росен Плевнелиев. Ще му гарантира и още един мандат. Провал на Борисов е равнозначен и на провал за ГЕРБ, съответно води и до акумулиране на гласове и влияние в посока на Реформаторския блок.

Тук е заровено кучето, това е квинтесенцията на цялата операция, това се крие зад патоса на телевизионните рупори от Нова и Би Ти Ви.

Вчера бе Пеевски, днес е Цацаров, утре е Борисов. Съмнява ли се някой?

PIK.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата