Пропускане към основното съдържание

Служебен министър назначил млада мома за ключов директор в "12 без 5"!


Любопитни подробности около предприетата от служебния министър Васил Грудев кадрова рокада в "12 без 5" излизат на бял свят, след специално проучване на ПИК.

Вчера стана ясно, че Грудев в последния момент от властването си - часове преди новото правителство да полижи клетва, е подписал заповед за освобождаването на доц. Светлана Александрова от поста директор на Дирекция "Развитие на селските райони".

Днес става ясно, че новата шефка Цветомира Савова, е подозирана от нейни колеги, че няма диплома за магистърска степен - задължителна за заеманата от нея позиция. Това разкриха пред ПИК наши източници в агроведомството.

Според тях младото момиче може да се превърне в новата калинка в земеделието.

Според наши хора в Земеделското ведомство, въпросната млада госпожица е в гореща близост както с министър Грудев, а преди това и с негов високопоставен колега.
26-годишната мома е с изключително атрактивна визия и често я пускала в ход, за да се издига в йерархията, злословят част от колегите й.

Скандалното е, че когато висши служители от агроведомството попитали Грудев - какво налага рокадата в дирекция "Агроекология", той се притеснил и забъркал в интрига и новата министърка Десислава Танева, като смутолевил, че е съгласувал с нея назначаването на Савова.

Дирекция "Развитие на селските райони" е ключова в сектора.

Въпросната дирекция пишеше правилата, по които се усвояват европарите по най-голямата програма от ЕК за България, а именно  за развитие на селските райони. По нея във времето от 2007 до 2013 г. страната ни трябваше да усвои 3,2 млрд. евро.

Става ясно също, че самият Грудев не е направил почти нищо по отношение на ставките за директните плащания през новата стопанска година.

Също така Грудев е претърпял пълен провал и при одитирането на програмата, тъй като е провален конкурса за одитиращ орган.

Това ни най-малко не притеснява Грудев, който се гласи мекото кресло на зам.-шеф на ДФ "Земеделие" или главен секретар на земеделското министерство.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата