Пропускане към основното съдържание

Крият от главния прокурор скандално дело

Мястото на катастрофата
Вечерта на 14 октомври 2008 г. се случва катастрофа, а присъдата по нея и до днес буди сериозни съмнения за изясняването на обективната истина. През въпросната вечер времето е хубаво и нищо не предвещава, че може да се случи нещо фатално. Младият мъж Венцислав Божинов попада в катастрофа, при която на място загива приятелката му Гергана, а той е със счупен на три места таз.

Странните обстоятелства по делото ни накараха да потърсим майката на момчето - Ели Божинова, която разказа пред медията ни за случилото се и настоя да се изясни обективната истина по делото, защото присъдата почива на предположения и не е изяснена фактическата обстановка. "Синът ми се е движил с приятелката си в автомобил "Опел Тигра" в посока Свищов към село Ореш, в тази посока не е имало знак за ограничаване на скоростта. Венцислав е осъден за несъобразена скорост по чл.20, ал.2 изр.2, а като единствен мотив се сочи, че се е движил със скорост НАД разрешената за пътния участък, който мотив е текста на чл.21, ал.2 от ЗДвП."

Ели Божинова допълни: Моят син е бил ударен отзад, от друга кола. Така колата на моя син се оказва в насрещното движение, където е бил ударен от автомобил, който се е движил с 90 километра в час при разрешени 40 километра, защото за колата управлявана от Селяйдин Джевдетов е имало ограничителен знак и това е потвърдено със снимков материал. Насрещно
движещия се автомобил убива момичето, но само за него е имало ограничителен знак, а по делото се пише, че ограничаването на скоростта е било и в двете посоки. Истинският виновник за катастрофата, този който нанася удара отзад остава неизвестен, твърди майката на момчето.
Тя добавя, че друг странен факт, е че обвинението на Венцислав Божинов е повдигнато цели пет месеца и половина след катастрофата.

На 12 май 2012 г. върховният съд осъжда Венцислав Божинов на три години условно с пет години изпитателен срок. Другият подсъдим е Селяйдин Джевдетов. Той е осъден на две години условно с четири години изпитателен срок. Цялата съдебна сага е дело на пет съдебни състава, защото делото е връщано за доразследване. Най-странното е, че „Опел Тигра” НЕ е веществено доказателство по случая, но е върната от съда като веществено доказателство, а същият съд е отказал да я приеме като веществено доказателство през целия процес.

Това дело не стига до знанието на главния прокурор Сотир Цацаров, твърди майката на момчето.

Бившият главен прокурор Борис Велчев вече веднъж е разпоредил възобновяване на разследването, защото не е изяснена обективната истина по това дело и почива изцяло на предположения. По думите на Селяйдин на мястото на катастрофата е имало BMW, твърди Божинова. Тя смята, че процесът е предварително решен, за да има осъден.

В защита на Венцислав Божинов, който е от град Белене е създадена и петиция в интернет. Там е записано следното: Ние, долуподписаните български граждани, като осъзнаваме, че според чл.4 от Конституцията, Република България е правова държава, се управлява според Конституцията и  законите на страната, и гарантира живота, достойнството и правата на личността, създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество, че Република България участва в изграждането и развитието на Европейския съюз, поради което поставяме нашето искане съгласно чл.45 от Конституцията:

Настояваме Главният прокурор, Сотир Цацаров съгласно чл.126,ал.2 и чл.127 т.5 от Конституцията Р.България да се разпореди за разследване и възобновяване на н.д № 736/2012г., на III н.о. на Върховния касационен съд /ВКС/, във връзка с чл.422, ал.1 т.1 и т.3 ,тъй като касационната инстанция е потвърдила несправедливо Решение №5/2012г. на Великотърновски апелативен съд /ВТАС/ мотивирано без иззето и приобщено веществено доказателство!





Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата