Пропускане към основното съдържание

Вижте приказката в Мармарис! (РЕПОРТАЖ+СНИМКИ)

Турският курорт Мармарис безспорно е едно от местата, в които се заслужава човек да направи лятната си почивка. Луксът и природните богатства, които предлага са наистина невероятни. Не случайно заема в топ-световните курорти. Комплексът се намира, където „Егейско море“ се слива със Средиземно море в азиатската част на южната ни съседка в сърцето на Анадола, която е известна още и като земя на слънцето.

Съчетанието от море и планина е страхотен и това си проличава още по магистрата, която идва от Измир. Стигането с автобус става за около 15 часа. Пътува се с ферибот през Чанаккале, което трае около 20 минути. Минава се през прохода на Дарданелите, след което се минава предимно покрай красивото морско крайбрежие.

Пътят е разнообразен. Освен по равнини се минава през високи планини, където има опасни завои, но в по-голямата част, асфалтът е на изключително високо ниво. Малко са местата, където има дупки и е лош пътя. Още при пристигането, преди комплекса от височината си личи лукса, който очаква всеки турист при престоя си в него. Услугите, които се предлагат са предимно в пет и четири звездни хотели.


Цената, за която може да почива български турист по тези места е около 750 и 800 лева и има туристически агенции, които предлагат сериозни изгодни пакети за почивка в Турция. Парите си заслужават, защото обслужването и вниманието от страна на домакините е на изключително високо ниво.

Още при пристигането българската група се посреща от екскурзоводки на местната фирма „Посейдон“, която работи с България. Водачи ни бяха красивите екскурзоводки Ива, Мария и Ева, които не ни оставиха и за минута и през цялото време се интересуваха от пребиваването ни в курорта. Това което впечатлени е, че е отнасят с туристите като нормални човешки същества, а не клиенти. Още при пристигането започнаха да предлагат различни екскурзии по красиви места, за да може хората да разнообразят почивката си.

Местата са изключително интересни и си заслужава човек да ги види. Едно от най-атрактивните от тях е островът Делян, където се намира древния град Каунас. Отиването става с кораб. Първата гледка, която може да види човек е невероятно красивите и огромни костенурки. От там прехвърлят пътниците на лодки и минават през красивата река, по която пътят с лодките е много интересен да се наблюдава.
След това се финишира с лековита кална баня и плажа, на който водата е райско чиста. Същото важи и за гледката от страхотния пясък. Другите екскурзии, също предлагат интересни места. Едно от най-атрактивните е Дайвинг, където по-смелите туристи могат да се гмуркат и гледат красивото морско дъно и различните морски животни. Другите дестинации, където имат възможност да се посетят, са град Памукале, историческото място Ефес, Джип-Сафари, Турска баня, Турска вечер, Островът на Клеопатра, Риболов, Круиз по Егейско море, Рафтинг, Нощен Живот, до красивия гръцки остров Родос, Датча – Книдос.

Освен тези екскурзии се предлагат и различни екстри, свързани с нощния живот. Има специална улици, която е пълна с различни барове и дискотеки. Стилът на музиката разнообразен и прави впечатление, че младите хора са отишли там с единствената мисъл да се забавляват. Никой не гледа другия на криво или почти не може да се види намръщена физиономия, която иска да ти скочи на бой, както е на някои познати места в България.

Охраната се отнася изключително любезно и внимателно посетителите за разлика от наши водещи и популярни дискотеки, където всеки обича да се прави на „голямата работа“. Освен екскурзии, отдихът през деня, също е доста разнообразен. Човек може да почива или около морските плажове или тези на басейните, които са в хотела.

По магазините, още от далеч, като се забележат туристите, магазините ги канят и се отнасят изключително любезно, особено ако разберат, че са българи. Разликата между нашите курорти е в професионализма на персонала. В южната ни съседка се назначават хора, които разбират от занаята, а не както голяма част са взимани специалисти в различни области, но и не разбиращи от туризма. Така, че една почивка в Турция е разнообразна и безценна.

Автор: Димитър Георгиев Шустера, посетил Мармарис


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата