Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ върви уверено към изборите, вижте какво направи партията дотук

Остават 11 дни до изборите на 5 октомври. 25 партии и коалиции ще се борят за представителство в парламента. От социологическите проучвания до този момент резултатите на водещите партии изглеждат ясни – убедителна победа за ГЕРБ, второ място за БСП, трето – за ДПС.
Все още няма яснота, ще има ли други формации в 43-тото Народно събрание, кои ще са те и каква подкрепа ще получат. Сред фаворитите за участие в следващия парламент са АБВ, Реформаторският блок и Патриотичния фронт.

Шестте партии се отличават и със активна предизборна кампания. Затова и екипът на LIVENEWS реши да обобщи за Вас свършеното до този момент от ГЕРБ, БСП, ДПС, АБВ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. През следващите шест дни медията ни ще публикува анализи във връзка с първите две седмици от предизборните кампании на тези формации.


Започваме с фаворита за победа на 5 октомври, а именно - ГЕРБ.

Естествено тръгваме от откриването на предизборната кампания, което можем да определим като внушително и определено най-доброто откриване в сравнение с останалите партии. Над 14 000 души аплодираха изказванията на Едвин Сугарев, Георги Марков, Йорданка Фандъкова, Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Без гръмки обещания, но с много емоция и патос тръгна ГЕРБ на 7 септември.


ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Още на следващия ден обаче плановете на кандидат-депутатите от партията на Борисов бяха тотално променени. Лидерът им прекрати кампанията на ГЕРБ, изпращайки своите хора в Мизия, където те активно се включиха в помощ на пострадалите от наводненията. Цветанов, Павлова, Московски и още над 470 кандидат-депутати чистиха дворове и къщи вместо да обикалят страната.

ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

За това действие на ГЕРБ може да се говори много и да се тълкува по съвсем различни начини. Едни го определят като хуманно действие, което заслужава похвала, други – като пиар акция, популизъм и какво ли още не. Неоспорим факт обаче е, че тези кандидат-депутати, макар и под светлините на прожекторите, оказаха жизнено важна помощ на стотици пострадали от природната стихия.


Дори и със закъснение, кампанията на ГЕРБ все пак продължи. Депутатите по региони започнаха своите обиколки, като в част от тях се включи и Бойко Борисов. Бившият премиер спечели още симпатизанти и с друго свое действие. Лидерът на ГЕРБ призова българските граждани да дават идеи и предложения, които в последствие, ако състави правителство, той да изпълни.

ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Инициативата на Борисов се оказа изключително успешна, а хиляди се включиха, предлагайки идеи, достойни за уважение, и такива, които по-скоро звучаха налудничаво. Няма как да бъдем сигурни дали Борисов ще уважи част от предложенията на българските граждани, сигурни сме обаче, че някои от тях със сигурност заслужават да бъдат детайлно разглеждани.


Две седмици преди съдбоносния 5 октомври активната кампания на ГЕРБ продължава и към този момент. Водачите на листи обикалят големите градове в страната, прокламирайки идеите на партията, свързани с еврофондовете, енергийната ефективност, финансите, инфраструктурата и т.н.

Ръководството на ГЕРБ от своя страна използва предизборната кампания за среща с неправителствени организации и дискусия по важни за страната теми. Така партията се срещна с представители на КНСБ, Американската търговска камара, както и с вложителите в КТБ.

ПОДРОБНОСТИ ВИЖТЕ ТУК!

Естествено от началото на предизборната кампания ГЕРБ засили и своята дейност в социалните мрежи. Кандидат-депутатите начело със своя лидер Бойко Борисов ежедневно публикуват информация за своята дейност в профилите си, а партията дори направи още една своя страница във Facebook.

ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

От казаното дотук, можем да обобщим, че кампанията на ГЕРБ до този момент протича в добрия тон, липсват сериозни пререкания с други партии, както и компроматни войни. Кандидат-депутатите на партията се опитват да стигнат до възможно най-голям брой хора, обикаляйки градове и села, и използвайки активно интернет пространството.

До момента Бойко Борисов също изглежда относително спокоен и съсредоточен в кампанията на партията си. Лидерът на ГЕРБ все пак си позволи да критикува, но за изненада на всички не БСП, а служебното правителство. Причината – масовото купуване на гласове.

ПОДРОБНОСТИ ТУК!

Все още може би е рано да се говори за резултатите от парламентарните избори на 5 октомври. Едно обаче е сигурно, ако ГЕРБ продължава с позитивната си кампания, партията няма да загуби гласове, напротив, може само да увеличи своята електорална подкрепа. Стига естествено да не видим нов епизод на сагата „Костинброд“...

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,