Пропускане към основното съдържание

Дъщеря на eксдепутат от ГЕРБ съдружник с убития Семков

Депутатът Антоний Йорданов, чиито джипове бяха запалени през януари в Пловдив, ще се размине с трети мандат в 43-ия парламент.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ го маха от листата, съобщава в. „24 часа“. Той беше поставен на избираемото 7-о място в Пловдив-град, където мандатите са 11, а хората на Бойко Борисов вкараха 6-има депутати на предишните избори. Самият лидер на ГЕРБ ще е водач там, но се очаква да влезе отново от София и така да освободи още 1 мандат за Пловдив.

След убийството на ботевградския бизнесмен Семко Семков стана ясно, че Антоний Йорданов е бил близък със застреляния. Дъщерята на ексдепутата Стефка Йорданова е съдружник на Семков. Разкритието шокирало партийната централа, още повече че убитият предприемач е бил близък на Емил Димитров, който се отцепи в БАСТА.

В ГЕРБ предполагат, че и Йорданов може да има нещо общо с отцепниците. Със Семков се били сближили по ловджийска линия.  „Виждал съм го веднъж или два пъти, познаваме се, но не сме били близки. Семков беше приятел с други хора“, лаконичен бе Йорданов.

В ГЕРБ обаче са категорични, че пловдивчанинът е със спорна репутация и трябва да бъде изваден от листата. 59-годишният бизнесмен е председател на районната организация на ГЕРБ в „Тракия“, откъдето е бил номиниран. През зимата бяха запалени 3 джипа на семейството му.

След убийството на Семков пред къщата му в Ботевград бяха паркирали лимузини с пловдивска регистрация. Той има различни бизнеспартньори в града под тепетата. 24-годишната дъщеря на Йорданов Стефка е една от тях. Двамата са съдружници във фирмата „Семан хънт“, регистрирана през март 2013 г.

Семков и Йорданова имали интереси и в бизнеса с дивечовъдни и лесовъдни дейности. В друга фирма – „Натура Оптима“, тя е партньор със сина на бившия банкер Славчо Христов – Чавдар. Дружеството е спечелило конкурс през 2012 г. за стопанисване и ползване на дивечовъден участък „Омана“ край Доспат с площ от 2000 хектара. Семко Семков пък държи на концесия ловен участък в с. Литаково. И двата конкурса на бизнес партньорите са спечелени от Държавната агенция по горите, когато тя е била под контрола на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата