Пропускане към основното съдържание

"Червените" лъжци нямат почивен ден

Изборите на 5 октомври наближават, а с това все повече зачестяват и социологическите проучвания за нагласите на гласоподавателите. По всичко личи, че картинката няма да е много по различна от тази на евроизборите през май.
Не трябва да забравяме, че тогава нито една от многобройните агенции не успя да прогнозира категоричната победа на ГЕРБ. Нещо повече "червените" социолози се надпреварваха да убеждават обществото, че столетницата ще е на първо място. Резултатите обаче бяха повече от показателни.

"Червен" Кольо (прякор, който си е "извоювал" социологът Кольо Колев от агенция "Медиана") вече не е сам в борбата за най-неточна прогноза. За тази "престижна" титла вече се бори и Юрий Асланов от АФИС.

Наистина, той е далеч от "висотата" на Колев и не се наема да твърди, че социалистите имат шанс да победят ГЕРБ. За сметка на това обаче агенцията му прогнозира, че в следващия парламент ще влязат 7 партии, като има и вероятност да се сформира ляво-центристко правителство с премиер Михаил Миков.

ОЩЕ ЗА НЕГОВИТЕ ПРОГНОЗИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Това, което не трябва да се подминава в случая е, че анализаторът е доста тясно свързан с лявата идея - освен, че е член на висшия съвет на БСП, той е и единственият социолог с принадлежност към бившата Държавна сигурност.

Още по любопитно е, че според документи, разпространени от политолога Антон Тодоров Асланов е доведе брат на Сергей Станишев. Тодоров се позовава на информацията, която се съдържа в документ, открит в архивите на военното разузнаване. Според него бащата на Сергей Станишев - Димитър Станишев, е осиновил Юрий Асланов през 1976 година, след смъртта на биологичния му баща - Леон Асланов, виден евреин и активен партиен функционер. По-късно, през 1985 година Асланов попада в полезрението на РУМНО.

Една година по-късно той е вербуван като сътрудник, с псевдонима Виктор. За съжаление се оказва неблагонадежден за работата, с която бил натоварен и това е причината той да бъде свален от отчет в службите през 1988 година.

И същият този господин сега прави проучвания на вашите нагласи, той ви информира кои партии на каква подкрепа се радват. Съвсем безпристрастно, нали не се съмнявате в това...

Йоанна Младенова, Livenews.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.