Пропускане към основното съдържание

Скандално изказване на Първанов подпали социалните мрежи!

Георги Първанов отказва да е редови депутат, защото не отивало на човек, който преди това е бил президент. Макар да не признава директно, Георги Първанов е недоволен от размера на пожизнената си заплата като бивш държавен глава.

"Има закон, който ми е осигурил някакъв доход там", каза Първанов в последното си интервю по Би Ти Ви. "Някаквият" доход е около 3000 лева на месец. Изказването му предизвика взрив на недоволство в социалните мрежи. Стотици коментират с възмущение как е възможно Първанов да се оплаква, че прибира хиляди левове, при положение, че мнозина наши сънародници нямат пари за хляб.

Според действащия у нас закон за бившите държавни глави те получават до края на живота си 60% от заплатата си на действащ президент. А след думите на Първанов социалните мрежи гръмнаха, че киселата усмивка на екс президента показвала, че явно и доживотна заплата не му стига.

Говоренето от Първанов за възнаграждението на държавния глава дойде като част от темата с какво ще си вади хляба, след акто смята, че като бивш президент не трябва да е вече депутат, и затова не е в листите на партията си АБВ.

"Президентът си остава президент за цял живот" отсече Първанов и подчерта, че не отива на държавен глава да е депутат, което обаче не означавало да не се занимава с политика. Но пък ако се наложело, можело да се върне към науката и дори да преподава.

PIK.bg

Коментари

  1. Колкото и да го ненавиждам,все пак той е бил начело на държавата,както и жабата и коня.

    ОтговорИзтриване
  2. DA NE ZABRAVQME 4E IMA MNOGO FABRIKI OT KOITO VADI OGROMNI PRIXODI













    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата