Пропускане към основното съдържание

БСП се превръща в БКП

БСП се връща към корените си. Тоест превръща се отново в добре познатата Българска комунистическа партия! Това са изводите, които би направил независимият наблюдател на процесите в Столетницата при подготовката за изборите на 5 октомври. Явно новият председател Михаил Миков има концепция да върне партията там, където е била в миналото – крайно лявото политическо пространство. Това става ясно при поглед към листите на „червените“.

В тях Мишето (по Бойко Борисов) слага на килограм стари кадри, закърмени с комунистическата идея. Възмутен от това остана дори многоуважаваният от нас Кирил Добрев, който се отказа да участва. „Решението ми е лично, взел съм го още когато видях лицата, с които ще „печелим” тези избори. Минчо Минчев – марксиста и Коце Чакъров от Обединените комунисти”. Тези са ни коалиционни партньори“, заяви иронично една от водещите фигури в БСП. Като допълни, че не може да приеме „новите лица“ в Столетницата да бъдат Димитър Дъбов и Георги Божинов.
Давате ли си сметка докъде е стигнал разколът на „Позитано“ щом емблематичен за партията човек като Добрев демонстративно се отказва да се бори за депутат в следващия парламент? И по-точно докъде е стигнал алкохолният делириум на председателя, за да заложи в тази тежка ситуация на ортодоксални комунисти и вехти лица? Затова по-добре е Миков направо да предложи преименуване на партията и от БСП тя отново да си стане БКП. За да стане ясно на всички, че новата власт на „Позитано“ се е заела да запълни крайнолявата ниша в политическото пространство...В тази ситуация вече нищо в БСП не би ни учудило. Току виж при следващото си напиване Мишето вземе решение за възстановяване на партизанските отряди и започването на битка с „класовия враг“.

Вероятно ще запитате какво се случва със стотиците хиляди честни и почтени леви избиратели в България? Кой ще защитава техните интереси? На кого да се опрат след болезненото разочарование от БСП? Отговорът е ясен от няколко месеца. Разбира се, че тяхното място е в АБВ. Набиращата скорост формация на президента Георги Първанов ясно показа, че за разлика от „гумените глави“ на „Позитано“ има ясна платформа и точно формулирани идеи за развитието на държавата. За разлика от БСП, където продължават да се карат кой да води листите и да си осигури четиригодишен комфорт в парламента, от АБВ вече предлагат конкретни стъпки за излизане от жестоката политическа и икономическа криза.

За това, че новата формация действително е носител на свеж полъх в лявото пространство говори и фактът, че в листите по места попаднаха изключително силни и успели личности. Може ли изобщо да става сравнение с тези на БСП, след като в АБВ залагат на уважавани и с авторитет хора, за сметка на марксистите-ленинисти при Миков. И точно затова очакванията са Ивайло Калфин, Румен Петков и компания да получат почти толкова депутатски места, колкото и Столетницата. Нещо, което вече на няколко пъти прогнозира „гуруто“ на политическия анализ у нас Осман Октай.

А на „Позитано“ могат да продължат да си живеят в своя собствен свят и да мислят, че в историята нищо не се променя. Наздраве, другарю Миков!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата