Пропускане към основното съдържание

Русия и Украйна са на крачка от войната

Ситуацията на руско–украинската граница, където се водят бойни действия между проруските опълченци и украинските войски може да стане изключително критична. Това смята наблюдателят на utro.ru Юрий Левикин. „Нашето търпение не е безгранично”, е заявил източник от Кремъл и за вестник „Комерсант“, след като вчера украински снарядеи убиха и раниха хора на руска територия.
Той коментира смъртта на руски гражданин в неделя, настъпила след падането на снаряд, изстрелян от украинска територия в жилищен дом в руския град Донецк. Сега главният въпрос е как Русия ще реагира на случилото се, смята политическият експерт.

Според него, тъй като официално Киев не признава, че негови войници са изстреляли фугаса, важно е руските действия да бъдат насочени към откриване на точното място и позиция, откъдето е долетял смъртоносният снаряд. Тогава този район може да бъде обект на артилерийски или ракетен удар.

Според руския депутат Леонид Калашников обаче, подобно действие е технически неизпълнимо. За да се осъществи то, са необходими специално оборудване, което да проследи огневите точки на украинска територия, както и ракетни установки, а такива в руската армия на границата с Украйна няма.

В Москва отчитат и факта, че заинтересовани от удар на руските войски срещу Украйна е в полза на проруските сили, които отдавна искат намесата на Кремъл директно в конфликта с правителството в Киев. И това е една от причините напоследък Владимир Путин да не демонстрира желание за започване на военна кампания в съседната държава.

Но ако обстрелът срещу руските градове продължи и ако има още жертви, то на президента едва ли ще му остане друг избор, освен заповед за нахлуване в Украйна, коментира Левикин. Според него, до този момент може да се стигне още със следващата крачка на страните в конфликта в Източна Украйна.

Засега единствената официална позиция на руската страна е, че се разглежда възможността за нанасянето на „ответни удари” срещу украинската армия в случай, че продължи обстрела на руската територия.

Москва разглежда възможността за нанасянето на „ответни удари” срещу украинската армия в случай, че продължи обстрела на руската територия, пише тази сутрин вестник „Коммерсант”, позовавайки се на вътрешен източник от Кремъл.

Руските власти, както отбелязва източникът, „знаят с точност” откъде е огънят. „Нашето търпение не е безгранично”, заяви той, като подчерта, че не става въпрос за мащабна операция, а за единични удари по позиции, откъдето се обстрелва руската територия.

БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата