Пропускане към основното съдържание

Извънредно: Арестуваха един от братя Галеви

Единият от т.нар. Братя Галеви е бил арестуван в чужбина днес, около 17,30 часа българско време, съобщи "Всеки ден".

Източникът обаче не уточни кой от двамата е задържан - Ангел Христов или Пламен Галев. Престъпникът не е оказал съпротива, добави той.

Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени през май 2012 година на 5 години затвор за създаване и участие в група за рекет и изнудване. Седмица след като Върховният касационен съд обяви присъдата им, двамата минаха в нелегалност.

На 9 май 2012 г. Галев и Христов бяха обявени за общодържавно издирване, след като служителите на "Съдебна охрана" не успяха да ги открият на адресите им в Ресилово. Дупнишките бизнесмени са обявени и за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол.

Периодично се появяват различни информации за местонахождението на Галеви - че двамата са или в Гърция, или в Латинска Америка.

Дни след като изчезнаха спецпрокуратурата обвини задочно Пламен Галев и Ангел Христов за пране на 35,5 млн. лв. Те бяха обвинени като ръководители на организирана престъпна група, създадена с цел превод на суми извън страната по банков път чрез използване на документи с невярно съдържание и пране на пари в особено големи размери.

Братя Галеви са обект на интерес и от страна на Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество. В момента се чака тълкувателното решение на Върховния касационен съд, за да започне делото за конфискацията на изчезналите от правосъдието Братя Галеви, чиито имоти са за над 4 милиона лева. Сред тях фигурират четири супер скъпи мерцедеса, пет луксозни аудита, както и дялове от действащи фирми, в които двамата са съдружници. Пламен Галев има участие в 11 фирми, а Ангел Христов - Геле - в 12.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата