Пропускане към основното съдържание

Александър Музичко вадел зъби, режел пръсти и бодял очите на военнопленниците си

Разследващата комисия на Русия започна наказателно дело срещу прословутия украински националист и евромайданец Александър Музичко-Сашко Миналия. Той е обвинен в измъчването и убийството на най-малко 20 пленени руски войници, докато се бори от страната на бунтовниците в Чечня, съобщава телевизия RT.
Само преди седмица в Интернет беше пуснато шокиращо видео, на което се вижда как Музичко нахлува, следван от камери, в прокуратурата и се саморазправя с прокурор. Първоначално той дърпа ошашавения обвинител за вратовръзката, удря му шамари през врата, а жертвата му се чуди как да запази поне малко достойнство. Преди около две седмици ветеранът от Чечня, убиец на руски войници и бивш охранител на Джохар Дудаев - Сашко Миналия, по същия начин нахлу на заседание на президиума на Областния съвет в град Ровно, въоръжен с автомат "Калашников” и нож.

Бившият чеченски терорист днес е политически деец, предприемач, криминален елемент, осъждан многократно. Той живее в град Ровно и членува в ултрадясната партия „УНА-УНСО” (Украинска национална асамблея-Украинска народна самоотбрана).Също известен като Сашко Bilyi , той взе активно участие в Първата чеченска война през 1994-1995 г., когато той оглавява група от украински националисти борбата срещу руските войски.

Днес пък в съда в град Есентуки, област Ставропол, е внесен обвинителен акт срещу Музичко, а освен това за него е издадена международна заповед за арест, съобщи Владимир Маркин, говорител на Разследващата комисия на Русия. По думите му Музичко е натоварен с формирането и контрола на въоръжена банда, организирана с цел да атакува руски граждани.

Музичко е измъчвал брутално военнослужещи от руските федерални сили, а след зверствата ги е убивал. През периода 1994-1995 г. Сашко Миналия лично е измъчвал, а след това и убил най-малко 20 военнослужещи, за да изтръгне от тях нужната му информация, подчерта още Маркин. По време на разпитите Музичко е използвал всякакви уреди за мъчение, с които е рязал пръстите на военнопленниците, бодял е очите им, а с клещи е измъквал ноктите и зъбите. После е приключвал с някои от жертвите си като е прерязвал гърлата им, а други е застрелвал.

"С действията си Музичко е изразил омразата си към руските военнослужещи", категоричен е Маркин .



Информация за действията на Музичко в Чечня руските власти получили от заловен украински националист, който се е бил срещу руснаците по време на Втората чеченска война. Свидетелят се е запознал с Александър Музичко на тренировъчен лагер, близо до град Ивано - Франковск в Западна Украйна, където бунтовниците били на обучение по стрелба и ръкопашен бой. "Музичко беше един от лидерите там и инструктор по бойни тактики. Той също така беше отговорен за пропаганда и вербуване на новобранците", разказал още очевидецът.

Обучението започнало през пролетта на 1993 г. и е продължило 18 месеца. През декември 1994 г. най-добре обучените украински националисти са били изпратени в Чечня. "Като лидер UNA - UNSO в Чечня Музичко е в командването на редица подривни групи", казва още Маркин. "През януари 1995 г. свидетелят видял Музичко да измъчва и убива руски офицери", разкрива говорителят, добавяйки, че свидетелят идентифицирал Александър Музичко от една снимка. 

БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата