Пропускане към основното съдържание

Жената на Цветан Цветанов, изнасяла информация от ДАНС

Съпругата на Цветан Цветанов - Десислава, която работи на висока позиция в ДАНС, му е изнесла незаконно информация във връзка с готвената от прокуратурата акция в печатница „Мултипринт", съобщи сензационно агенция „Пик".
Хипотезата бе потвърдена и от източници на „Всеки ден", според които Десислава Цветанова коли и беси в ДАНС и се ползва със статут едва ли не на директор. „Подозренията са насочени именно към нея, въпреки че в момента тече официална проверка", коментира лаконично източник на вестника.

Онзи ден депутатката от БСП Мая Манолова се оплака, че Цветанов е получил секретната информация от ДАНС, че именно тя е внесла сигнала, че в „Мултипринт" се съхраняват 350 000 допълнителни бюлетини. Манолова алармира, че от секретната агенция е имало теч на информация в посока Цветанов, което е строго нарушение на закона.

По последни данни Десислава Цветанова оглавява отдела, занимаващ се с анализа на икономическите престъпления в ДАНС. Доклади от този отдел се изпращат постоянно до президента, министър-председателя и парламентарния шеф. Всичките й длъжности в агенцията включват дейност, свързана с класифицирана информация и като всеки агент и тя е подписала декларация, че няма да я оповестява.

Десислава Цветанова работи в ДАНС от самото й създаване през януари 2008 г. и е агент втора степен. Преди това тя е била служител на Национална служба „Сигурност" (НСС), където е работила от 2004 г. Според служители на спецагенцията съпругата на политическия лидер Цветанов е постъпила на работа с негови протекции, докато е бил на длъжността оперативен помощник на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов и шеф на сектор „Ръководство на МВР".

В началото на кариерата си Десислава Цветанова отговаря повече за икономически въпроси, свързани с националната сигурност. Постепенно обаче се издига в йерархията на службата. Назначена е за началник на сектор, който отговаря за вноса и транзита на специална продукция и стоки с двойна употреба.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата