Пропускане към основното съдържание

Кой, Кой, Кой бе...

КОЙ ще ми обясни с какво назначаването на един юрист и бивш следовател за ръководител на ДАНС  е по-неправилно от назначаването на един пожарникар за Главен секретар на МВР (и внезапното му издигане до чин „генерал“)? – КОЙ ще ми обясни как точно стана „самоорганизирането“ на няколко десетки хиляди човека за няколко часа след това назначение?
-КОЙ ще ми обясни  как от протест   срещу едно назначение (правилно или неправилно) той  се превърна в протест за  „оставка“  на избраното само преди седмица чрез редовно проведи избори правителство?
 
-КОЙ ще ми обясни  кой снабди протестърите незабавно с 20-тина нови и еднакви барабани и тъпани и въведе организация, наподобяваща  маршируването на младите фашисти на Мусолини?, кой ги снабди незабавно с печатни материали,  вувузели, свирки, знамена и пр.?

-КОЙ ще ми обясни „съставът“ на протестиращите: имаше ли непълнолетни – в повечето случаи с бира (а може би и алкохол) в ръка, а също и организирани “фен –агитки“?

-КОЙ ще ми обясни защо протестърите обикаляха партийните централи на влезлите в Народното събрание партии, а пропускаха тази на ГЕРБ?

-КОЙ ще ми обясни съвпадение ли е незабавното изявление на Президента, че „снемадоверието си“ (???) от Правителството, и същевременно напускането  на Народното събрание на Парламентарната група на ГЕРБ за повече от месец?

-КОЙ ще ми обясни поведението  на протестърите с извадените от нафталина използвани вече средства: викове и крясъци „червени боклуци“, „кой не скача е червен“,  рушене на заграждения, събаряния на контейнери за боклук, вадене на павета и плочи за оформянето на „барикади“,  хвърляне на предмети и камъни по полицията, влизане в стълкновение с полицията  и пр., и пр.

-КОЙ ще ми обясни на чии разноски за нуждите на протеста бяха използвани редицаскъпо струващи аксесоари (освен споменатите вече печатни материали, барабани,тъпани, вувузели, и пр).: голяма  екранна стена, бял роял (така и не разбрах кой икакво свири на него),  9 метров балон,  кафе машина и безплатно раздаване на кафе,  еднакви палатки за „палатков лагер“  пред паметника на Цар Освободител и пр., и пр.?

-КОЙ ще ми обясни протестърите ли нападаха полицията или обратно?

-КОЙ ще ми обясни как се появиха брадатите „ранобудни студенти“, които окупираха сградата на Университета, както и каква е  отговорността за това на неколцината техни преподаватели?

-КОЙ ще ми обясни как в сградата на окупирания Университет се появиха хора, които нямат нищо общо със студентите (Хр. Мутафчиев, И. Добромирова, жената на Иво Прокопиев, че даже и един бивш американски посланик ) и пр., и пр.?

-КОЙ ще ми обясни кой режисираше „представленията“ на студентите от Театралната академия,(кой знае защо наречени с термина перформънс ) или и тук ще въведем термина „саморежисиране“…Ами голотиите, които правиха „слънчеви бани“ на жълтите павета…?

-КОЙ ще ми обясни за чия сметка са разходите, предизвикани от спирането на движението, предизвикано от „протестърите“  (при това – в пикови часове) в столицата?

-КОЙ ще ми обясни поведението на медиите относно протеста:  това непрекъснато преекспониране на събитията,  непрекъснатото появяване на едни и същи лица на екрана и пр. и пр.  обективно отразяване ли е или е целенасочена кампания за събаряне на законно избраното правителство?

-КОЙ ще ми обясни: това, което видяхме и продължаваме да виждаме като„протестъри“ ,тези стотина, двеста души и техните прояви: крясъци,  хвърляне на предмети, боя,домати и пр. но Народното събрание на Републиката, напъните да трошат загражденията,да обиждат и да се нахвърлят срещу полицаите (???) и пр., и пр.,  включването и на студентите в тази „акция“, това  протест  на  истинското гражданско общество у нас ли е или е инспирирана провокация,  граничеща с метеж?…

-КОЙ ще ми обясни, ако правителството падне, няма ли Президентът пак да назначи„своите“ хора, които в действителност са представители на онази олигархична прослойка срещу която уж е протеста?
Бих могъл да задам още много и много въпроси „КОЙ“,  но ще спра до тук. 

Само ще ви попитам: някой съмнява ли се, че зад целия комплекс от пародийно-водевилния и вандалски маскарад, наречен „протест“,  стои болната амбиция за власт на един пожарникар, превърнал се в Генерал, Министър председател , Доктор на науките и пр., и пр. 

Същият този, който  безогледно използваше правителствената и  военната авиация,а сега маскари България из Европа?…На този читател единствено на Винету принадлежи крилатата фраза „Аз съм прост и вие сте прости- за това се разбираме…“ Да, ама нег-н пожарникар, генерал и пр…

Аз не съм прост и не смятам, че българите сме  прости…
А на онези, които повярваха и участваха в този  протест, докато разбраха,  че са ги употребили за най-долни партийни цели,  най-искрено се извинявам …

Людмил Близнев, afera.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата