Пропускане към основното съдържание

Най-жестоките мъже в историята на човечеството (част 1)

Ако си представяте злото като някаква енергия или черен дим, ще ви кажем, че си има и лице. Човешко лице, при това не едно. Списъкът е толкова дълъг, че и класация ТОП 100 няма да стигне. Но тук са подбрани 10-те най-опасни и жестоки мъже, от чиито действия хиляди хора са загубили живота си.

 
ВНИМАНИЕ! Следващите редове не са за хора със слаби нерви!

10. Нерон
Петият император на Рим остана в историята основно със своите жестокости и извращения. Той е изгарял цели градове и е убил хиляди хора. Включително леля си, доведената си сестра, бившата и настоящата си жена, доведения си брат и майка си. Систематично е убивал членове на семейството си, някои от тях изгарял в горещи вани. Християните го обвиняват, че лично е запалил големият пожар в Рим, в който загиват хиляди души и заради който още повече остават да живеят в мизерия. Освен това е изнасилвал жени, кастрирал мъже, редовно е убивал християните, давал ги е за храна на лъвовете. Извращенията му стигат до такива степени, че те го наричат Антихриста.
 
 
 
9. Чингис Хан
Хан на Монголската империя в периода 1206 – 1227 г. Той и неговата армия се славят с особена жестокост – избивали цели градове, обезглавявали бедните, измъчвали богатите, докато не кажат къде са съкровищата им. Изнасилвали жени пред техните семейства. Използвали своите роби като живи щитове в битки. Откроявали се с ужасен начин за убийство – изсипвали горещи разтопени метали в очите и ушите. Чнгис Хан и неговата армия убива 20-60 000 000 души. Или 10%-30% от населението на света. Убива три четвърти от населението на Иранското плато, което е 10-15 000 000. Убива и 13-годишния си брат, защото бил откраднал риба от него.
 
8. Леополд II
Той е бил крал на Белгия в периода 1865 – 1909 г. Управлява през 1885 – 1908 г. Свободната държава Конго, която се е водела негова собственост. Той е смятан за един от най-големите лъжци на всички времена, защото успява да убеди целия свят, че помага на Конго. В същото време, той третира жителите като абсолютни роби. Те са измъчвани, бити и убивани, ако не изпълнят дневната си норма. Режел е крака, ръце, уши за назидание. Пропъждал е хора в джунглата, принуждавайки ги да се хранят с туземци. Особено е обичал да убива деца. По време на целия този терор над 500 000 души загиват от различни болести. Няколко милиона от глад и над 10 000 по заповед на Леополд.
 

7. Томас де Торквемада
Великият инквизитор на Испания 1483 – 1498 г. Испанската инквизиция е църковен съд, който има за цел да унищожи еретиците и всички лица, които заплашват статута на Римокатолическата църква в Испания. Торквемеда успява да настрои приятели срещу приятели, роднини срещу роднини. Без доказателства е измъчвал и убивал хора. Горял ги е живи, измъквал е ръцете и краката им, държал ги е гладни, а после е поръчвал да ги смажат с тежести. Изобщо извращенията са били огромни. Смята се, че убива около 10 000 евреи и още толкова подлага на нечовешки наказания. Общата сметка е над 30 000 убити и между 200 и 300 000 прокудени мюсюлмани и друговерци, чиито корени са били в Испания.
 
6. Мао Дзедун
Диктатор в Китай през 1943 – 1976 г. Неговият план беше да направи Китай супер сила, толкова могъща, че да превъзхожда САЩ и Русия. В процеса, обаче, той създава най-големият глад и геноцид в историята. Китай преживява поредица от икономически бедствия и политически тероризъм. Милиони китайци умират. Някои от екзекуция, някои от глад, а някои решават сами да сложат край на живота си в името на човешкото достойнство. Десетки милиони са били изпратени в трудови лагери. 5 милиона са екзекутирани, а 30-45 милиони умират от глад. Всяка една критика, дори и на закрито, се наказва с публично унижение, измъчване или смърт. Крайната цифра е над 70 милиона убити от Мао.
 
beu.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата