Пропускане към основното съдържание

Грозната истина за окуПАтоРИте

Все по-грозна става истината за окупацията на Ректората на СУ. Политическото искане за оставка на кабинета „Орешарски“, е подплатено със солидна политически и икономическа подкрепа. Доста от организаторите на окупацията са или финансово зависими или директно са служители на политически лица. Това става ясно от информация публикувана в редица медии и Фейсбук.


Манол Глишев, който е сред лидерите на окупаторите е бил първокурсник в далечната 2005 г. Още след втория семестър обаче станало ясно, че няма да може да продължи в специалността „Архивистика и документалистика" и след време прекъсва правата си. По-късно продължава образованието си, но опитът му да завърши и до днес е пълен провал. Затова и все още се водел възпитаник на Софийския университет, но само по документи.

30-годишният трубадур на окупацията се оказа и личен служител на Иво Прокопиев. Бунтарят работи в неговата фирма „Аии дата процесинг" от май тази година, а преди това известно време е бил при другата режисьорка на протестите - Саша Безуханова, която бе шеф в „Хюлет Пакард".

Олигархът Иво Прокопиев е обвинен в задкулисно режисиране и финансиране на окупацията на Алма матер. Фондацията „14 януари”, на Асен Генов, е финансирана от Прокопиев с почти 120 000 долара. Твърди се, че всички организатори са обвързани с икономическата групировка „Капитал” на Иво Прокопиев и в момента спазват обща политическа линия.

Блогърът Асен Генов, който бе администратор на събитието #ДАНСwithme, е получил и 79 960 долара от Тръста за гражданско общество, САЩ, по проект Отговорни политики, прозрачност и неприкосновеност на личния живот в дигиталната среда, писа в. Репортер.

Сред бенефициентите на тръста е и Българско училище за политика Димитър Паница. То е получило близо 85 000 долара за периода 1 септември 2012 г. до 31 август 2014 г. по проект за онлайн инструменти и обществени дебати за ангажиране на гражданите с националните и европейски избори в България.

24-годишният Христиан Даскалов играе ролята на акупатор като главен секретар на Националното представителство на студентските съвети, но всъщност е работил пряко за президента Росен Плевнелиев. Даскалов е бил назначен в администрацията на държавния глава по проект. Явно целта е била окупатора да получи своята част от финансирането на протестите.


Сред флагманите на бунтарите кандидат-висшисти бившият вицепремиер и настоящ зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов има близък приятел. Докторантът от Историческия факултет на ВУЗ-а Кирил Чуканов е основната връзка между случващото се в 272-а аудитория и партийната политика на ГЕРБ.


Още в първия ден на окупацията лицето на 29-годишния възпитаник на СУ блесна пред телевизионните камери, като прочете декларация за намеренията на двайсетината му колеги да блокират целия учебен процес на университета. Въпреки че Академичният съвет на най-старото висше училище излезе с позиция, че окупацията е крайна мярка и трябва да спре, за да не се рискува цялата учебна година и да не се стопират научните дейности.


Явно не е останало нищо чисто сред студентската окупация. На фона на това не е изненадващо, че все по-малко граждани подкрепят затварянето на СУ.

LIVENEWS.BG / Николай Георгиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата