Пропускане към основното съдържание

Боевски сътрудничил по скандално дело за дрога в друга държава

Гълъбин Боевски е сътрудничил на бразилските власти по друго дело за дрога. Става въпрос за шумен процес в друга държава. Такава версия разви адвокат Иван Петров, бивш ръководител на Апелативна прокуратура в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия. Водещият подметна, че може да става дума за делото срещу Брендо в Италия.

Другата версия е, че в някои държави има правна практика да се откупува свободата. така може да се плати за всеки оставащ ден до определената му 9-годишна присъда. Плащало се по 100 - 150 долара на ден. Такава практика има в съседна Гърция, обясни Петров.

Според него Гълъбин Боевски е пуснат от затвора онзи ден, когато е закаран до летището и отпътувал към България. Това обаче противоречи на Обяснението на Бразилското посолство в София. В него се казва, че Боевски експулсиран на 13 март т. г. Което означава, че той може да е напуснал границите на Бразилия и до преди два дни да е бил в друга държава. А там дали е сътрудничил по разследване на друг шумен процес свързан с тонове кокаин? Гълъбин се прибра вчера с полет от Париж.

На 5 април т. г. България с нота е била уведомена от Бразилия, че Боевски е експулсиран. Защо тогав от нашето Външно министерство се правят, че не знаят нищо.

Експулсация означава, че Боевски не е с опростено наказание, а трябва да напусне страната, в която е извършил престъпление.

Отговор няма ва въпроса, кое наложило експулсирането точно на него, след като в затвора има още над 25 българи за дрога.

.Експулсиране се прави когато чужденците са изпълнили част от наказанието си. Правосъдната система в Бразилия не позволявала помилване от президента, както е в България.

БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата