Пропускане към основното съдържание

Седмокласничка от ПЧПУ-Бургас със златен медал от Световното първенство по шото кан

Дванайсегодишната Теодора Тодорова от Бургас се завърна със златен медал от XXI Световно първенство по шото кан, провело се в Сърбия на 12 и 13 октомври.
Повече от 1300 елитни каратеки от над 40 държави си дадоха среща в Нови Сад на шампионата, организиран от Шотокан Карате До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN). Възпитаничката на Първо частно прогимназиално училище безапелационно грабна златото в категория „мини кадетс“, побеждавайки по точки 18 съперника.

 Успехът в Сърбия не е първото голямо постижение за Теодора. На Отвореното световно първенство, организирано от International Japan Karate-Do Association (IJKA), което се проведе в Бургас през юли тази година, младата надежда на българския спорт завоюва челните места в две категории. От 8 години Теодора тренира в бургаския карате клуб “Ронин“ под ръководството на своя баща- небезизвестният Иван Тодоров.
„Никак не е лесно треньор да бъде баща ти, защото изискванията са много големи, но с всеки успех осъзнавам как всяко лишение и всяко усилие си е струвало.“ сподели Теодора при завръщането си от Сърбия.

Изминалият уикенд се оказа благодатен откъм спортни постижения за учениците на Първо частно прогимназиално училище Бургас. Освен с успех в бойните спортове, ПЧПУ може да се похвали и с впечатляващите постижения на Сияна Базотева в конния спорт.
Седмокласничката, която тренира в бургаския клуб „Кан Крум“ и от месец е част от детския национален отбор, се представи отлично на финалите на Държавното първенство по прескачане на препятствия, провело се на 12 и 13 октомври във Войводиново. Сияна показа забележителна техника с кон Галеник и се класира първа в детската категория при препятствията с височина 1,15 метра и втора при препятствията с височина 1,1 м.
И Сияна, и Теодора са категорични, че за тях е от голямо значение разбирането и подкрепата, която получават от своите преподаватели.

„Опитваме се да не ги разочароваме и да показваме отлични постижения не само в спорта, но и в образованието си. Все пак училището ни е в челните позиции по резултати и е наша отговорността това да продължи“ смеят се двете момичета, на които през тази учебна година им предстоят кандидат-гимназиални изпити.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата