Пропускане към основното съдържание

Монополите вън с Плевнелиев и Овчаров

Искам публично да обявя, че в рамките на вчерашния и днешния ден се обърнах към протестиращите срещу монополите от миналата година и от месец февруари 2013 г. дали са готови да подкрепят граждански протест срещу монопола на политиците в енергетиката, горивата и останалите сфери на икономиката.

Срещнах подкрепата на тези, които първи се противопоставиха на монопола на "Лукойл" – момчетата и момичетата на гражданско движение "Сила". ВМРО и застъпниците за граждански контрол в лицето на Ангел Славчев също подкрепят идеята за граждански протест пред Министерството на икономиката и енергетиката и пред Президентството.

Като държавен глава Росен Плевнелиев нищо не направи за прозрачността на монополите, които тровят живота на българина в ключови сектори. Новото правителство предизвика истински скандал с допускането и назначаването на Румен Овчаров в Надзорния съвет на "Лукойл", където представлява златната акция на нашата държава. Росен Плевнелиев и Румен Овчаров трябва незабавно да подадат оставки. Ако Овчаров не го направи, да си ходи новият министър Драгомир Стойнев.

Монополът в България е възможен, защото политиците от всички цветове на статуквото обслужват едни и същи олигарси. Иван Костов продаде "Нефтохим" на "Лукойл", Бойко Борисов като охранител от "ИПОН" охраняваше тръбата на Валентин Златев, а Румен Овчаров през цялото време управляваше енергетиката. По същия начин стои въпросът с ЕРП-та, продадени от НДСВ, БСП, ДПС и ГЕРБ.

Призовавам всички български граждани, които не са загубили духа на февруарския протест, в неделя от 18 часа, да направим шествие от Министерството на икономиката и енергетиката до Президентството.

Николай Бареков

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата