Пропускане към основното съдържание

ДАНС праща свои хора на протеста, следят Facebook за организатори

Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и МВР пращат агенти под прикритие на протестите #ДАНСWithme. Цивилни полицаи и агенти на ДАНС непрекъснато обикалят в тълпата по протестите, за да дебнат за "най-активните лица“ и за потенциални провокатори. Полицаи от 1 и 2 РПУ към столичното МВР правят снимки и насочват иначе "антиконфликтната полиция да задържа потенциалните провокатори и съмнителни лица", съобщи bivol.bg.




На 18.07. вечерта арх. Богданов стои с приятели пред Народното събрание, когато идват двама полицай и му искат личната карта. Той я дава и те му я връщат. След 10 мин. идват повторно и го канят за справка в уличката зад Университета. Там с груба сила той е арестуван и откаран в Първо РУ на МВР, на бул. "Шипченски проход". Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" остро протестрира срещу това задържане, което е класически пример за неоправдано полицейско насилие.

На следния ден съда освобождава арх. Богданов поради липса на доказателства. Според съпругата му той никога не се е държал агресивно на площада. Поведението на органите на реда обаче показва, те са търсели конкретно него. Единственото, за което архитектът могъл да попадне на мушката им са статуси с призиви за гражданско неподчинение, публикувани в личния му Facebook профил.

С борбата срещу насилието се оправдава и практиката агентите да засичат и дори да снимат близки до БСП и ДПС лица, които според управляващите не би трябвало да проявяват липса на лоялност с подкрепата към митингуващите.

Нова "мода" в администрацията в кабинета "Орешарски" е да се пишат доноси срещу колегите, които си позволяват да ходят по протестите срещу правителството". Например шефката на "Връзки с обществеността и протокол“ и „Административно обслужване“ на енергийното министерство Бетина Жотева е заплашена с уволнение, защото е засечена на протесите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата