Пропускане към основното съдържание

Близка до Цветанов прокурорка се сдоби с жилище от МВР

Заместник главният прокурор Ася Петрова се сдоби с ведомствено жилище на МВР, съобщи сайтът “Съдебни репортажи”, цитиран от “Медиапул”.
Любимката на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, която беше близо две седмици с него на визита в САЩ, пое разследването по атентата в Сарафово и е натоварена със задачата да следи за законното протичане на изборите, отказала жилище от Министерството на правосъдието.
Причината е, че не го харесала и така се е наложило проблемът да бъде решаван с подкрепата на жилищния фонд на МВР.

По неофициална информация от Върховна касационна прокуратура, главният прокурор уведомил за проблема бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и съвсем скоро жилищните неволи на Петрова били решени.

Ася Петрова направи шеметен скок в кариерата след избора на Сотир Цацаров за главен прокурор. От шеф на прокуратурата в Шумен, през януари тази година тя се превърна във важна част от екипа на новия ръководител на държавното обвинение. Тя беше наблюдаващ прокурор по делото “Килърите”, което е една от гордостите на Цветанов.

Имотът на МВР е бил поискан от правосъдното ведомство по официален ред от областната управа на София едва пет дни след като Цацаров встъпи в длъжността главен прокурор (на 10 януари) и обяви заместниците си, сред които бе и Петрова. Правосъдното министерство изпитва недостиг на ведомствени апартаменти и въпреки това другият нов заместник-главен прокурор Пенка Богданова е била настанена в тяхно жилище без възражения за състоянието му и без да се налага съдействието на МВР.

Доброто познанство между Ася Петрова и Цветан Цветанов създава известно неудобство за имиджа на прокуратурата, защото именно тя е натоварена да следи за законното провеждане на изборите.

По отношение на апартамента Ася Петрова обяснява, че не знае чие е било наетото от нея жилище преди да й бъде предоставено, тъй като договорът, който е сключила, е с Министерството на правосъдието.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата