Пропускане към основното съдържание

И печатите за изборите се оказаха с хиляди повече

Докато трае прокурорската проверка за проблема с 350-те хиляди допълнителни изборни бюлетини, се оказа, че още един изборен артикул е поръчан в хиляди бройки над необходимото - печатите са секционните избирателни комисии, съобщи Mediapool.
Поръчката за изработване на печатите е спечелена от варненската фирма „Принтимарк“. Фирмата е трябвало да изработи 13 550 печата за секционните комисии (СИК), 1030 – за подвижните СИК и 31 восъчни печата за Районните избирателни комисии (РИК). Поръчката е на стойност 39 474 лв.

Поръчаните печати са с около 2500 повече от общия брой на секционните избирателни комисии. СИК в страната бяха малко под 12 000, а подвижните – 84. Излиза, че печатите за СИК са с около 1500 повече от самите комисии, а комисиите, обслужващи хора с увреждания, са “подсигурени” с около 900 печата повече.

За разлика от тях за районните комисии обаче са поръчани точен брой печати.

От Централната избирателна комисия обясниха, че резервните печати са нужни, защото е имало случаи, когато „титулярите“ се чупят и секционните комисии не можели да продължат работа. За разлика от бюлетините, които по закон трябва да се печатат с 10 % над броя на избирателите, Изборният кодекс не регламентира броя на печатите, посочиха от ЦИК. Няма и ясен регламент какво се прави с произведените резервни печати.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата