Пропускане към основното съдържание

Нов смъртоносен вирус е на път да се разпространи по планетата

Целият свят е притеснен от новия коронавирус, който до миналата година бе напълно непознат. Опасният вирус е бил засечен към края на миналата година. Специалистите предупреждават, че се очаква той да стане причината за смъртоносна пандемия по целия свят.

Все още има шанс тя да бъде избегната, ако се вземат спешни мерки още на момента, тъй като после ще стане късно. Въпросният вирус е от същия вид като този на ТОРС (тежкия остър респираторен синдром), който преди десет години уби повече от осемстотин човека, пише „24 часа”.

От генетична гледна точка обаче се различава доста от ТОРС-а. Той вече е взел първите си жертви – 17 човека. Поразените са предимно хора от страни от близкия изток като Саудитска Арабия, Йордания и Катар.
Опасността обаче той да пламне по целия свят е доста голяма, тъй като не се изключва възможността да мутира.

Тревогата идва оттам, че новият щам на вируса са предава от човек на човек, макар на този етап разпространението му да върви сравнително бавно. Ако вирусът успее да мутира, това ще го направи лесно прилепчив, което означава, че много хора ще паднат в негова жертва, преди здравните власти да се усетят, предупреждават специалистите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,