Пропускане към основното съдържание

Съкровища за 50 милиарда долара лежат под родната земя

България е първенец в Европа по изкопани ценности през последните години. Страната ни, която иначе се нарежда на трето място на Стария континент по културно наследство след Гърция и Италия, обаче вече ги задминава в това отношение.

От няколко години годишно у нас археолози намират над 20 000 артефакта, обясниха учени пред „Всеки ден". У нас броят на откритите паметници на културно-историческото наследство надхвърля 7 милиона, имайки предвид, че България е земя на много култури и цивилизации - праисторическата, древногръцката, римската, древнотракийската, византийската и българската.

Злато за близо 7 милиарда долара лежи под родната земя, показа наскоро официална справка от родните институции. Заровените в земята некрополи, статуетки, монети и други останки от древни цивилизации, живели по нашите земи, обаче далеч надхвърлят тази цифра. Според запознати общата прогнозна стойност на антики и монети, които са заровени в земите на България, надхвърлят $50 милиарда, и то по цени на черния пазар. Засега никой експерт не се наема да оцени приблизително колко струват изровените съкровища и археологически находки официално.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,