Пропускане към основното съдържание

Тайно вдигнаха цената на тока

Изкупуването на електроенергия от ТЕЦ-овете е спряно заради ниското потребление в страната и намаления износ. Това съобщи директорът на Централно диспечерско управление на НЕК Митю Христозов.

Причината за тази мярка е, че има намалено потребление у нас заради високите температури тази зима. В съседните държави също е намаляло потреблението или се търси ток на много по-ниски цени.

На практира решението да се спре изкупуването на електроенергия от тецовете ще доведе до поскъпване на тока на следващ етап. Именно тецовете и АЕЦ „Козлодуй” продават на НЕК най-евтиния ток. Сега се спира изкупуването на ток от тецовете, но забележете не се спира изкупуването на ел. енергия от възобновяеми източници, които дават най-скъпия ток.

Частните тецове също ще продължат да продават своята по-скъпа ел. енергия, а освен това на тях се плаща и цена за разполагаема мощност. Това пък означава, че НЕК им плаща за поставена мощност, незвисимо дали купува от тях ток. Така автоматично ще се вдигне себестойността на тока, а оттам и крайната му цена, която пък ще бъде за сметка на абонатите, а не на ЕРП-тата.

Николай Георгиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата