Пропускане към основното съдържание

Добре дошли в българския Дамаск!

Свободният режим, на който се радват обитателите на транзитния център до село Пъстрогор превръща улиците на Свиленград в декор пълен с гъмжащи колони от араби, кюрди и африканци. Градът  на моменти е близък до визия със сирийската столица Дамаск – пъстра палитра от всякакви етноси и реч – турски, арабски, кюрдски, иврит, английски, а и да не забравим за гръцкия.

Никой не казва нищо, всеки е толерантен към другия, към различния, само дето от време на време група от загорели мургави младежи се впускат в неволни, но досадни преследвания на местни девойки. Родителите на малките тийнейджъри въобще имат ли представа на какви унижения са подложени децата им.

Сигнали за окупация на компютрите има и от общинската библиотека, където все пак Иван Чончев е въдворил ред – всеки има право на 1 час интерент, след това стои извън залата или на стол до друг свой приятел от Близкия Изток и Африка.
DSC04294
Най-добре са таксиметровите водачи на МПС, тук филията е намазана и от двете страни. Между 6 и 10 лева е пренасянето на тумба от 4 или 5 араби, решили да опитат от свободата на ЕС, а не от режима на Башар Асад, който за тях е злодей, но за други милиони сирийци Асад си остава значима фигура, без която приятелската доскоро Сирия ще се превърна във втори Ирак или втори Египет.

Раздуханият от Саудитска Арабия и Израел конфликт има една цел – да се прекара тръбата на шейховете от Арабския полуостров до пристанищата в Сирия и Турция. По-лесно и евтино е да превозваш нефт или да получаваш газ, ако си на около 1000 километра от най-близката европейска столица.

Все пак е удачно да се върнем до българската граница, там eжедневно четем за нелегални групи от араби и какви ли не племена, населяващи Кюрдистан, Ирак, Сирия, Палестина, Египет, та даже и от Сомалия. Със сигурност присъствието им ще става все по-осезаемо, а енергията им може да се насочи в различни посоки.

Вярно е, както казват таксиметровите шофьори, има работа, но интернета в момента помпа още нелегална паплач към страната ни. Тук било чудесно, имали жилище, храна, дневни пари, а местните били дружелюбни, каквато е масовата реклама на Свиленград, създавана от временните пребиваващи до познатото ни общежитие, което е център в очите на ЕС.
Не е трудно да се пресметне, че от една близо 26-хилядна община имаме 1200 мюсюлмани, което прави около 5,3% от всички ни. Тук включваме част от персонала на игралните зали, хотелите, транспортните фирми, РР гостите и онези идващи от Близкия изток. Между другото, кафенетата в града вече са пълни с нашите приятели, които се водят врагове на “лошия” Башар Асад.

Тази нощ още 10 палестинци станаха част от красивото присъствие на араби и бунтовници. Може би става дума за план на някои служби, които искат и вече превръщат Свиленград в буферна зона, оформена за да пази ЕС от вълната, която вече моряците, каквито сме ние, забелязваме.

Велко Велев, 7plus7.net

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.