Пропускане към основното съдържание

Нападателят Октай: Не съжалявам, трябваше да спра манипулациите на Доган

"Мамо, продължи си живота, не се чувствай виновна за моето решение!"
Това са част от думите, които написал Октай Енимехмедов в предсмъртно писмо до майка си. Оставил го в квартирата си в София часове преди да насочи пистолет в челото на Ахмед Доган в зала 8 на НДК.

Октай бил наясно, че може да не види майка си повече и се извинявал, че може да не довърши висшето си образование. Допускал, че гардовете на Доган може да го застрелят.

На друг бял лист студентът по архитектура написал с изрязани от вестници букви: Аз действам сам!

В няколкото изречения искал да е ясно, че никой не му помогнал в решението да нападне лидера на ДПС. Защо това послание е с печатни букви, а не е ръкописно.
"Трябваше да сложа край на манипулациите на Ахмед Доган, не съжалявам за постъпката си!", заявил Октай пред психолозите и служителите на МВР, които разговаряли с него до 3 часа през нощта.

Според разследването до момента Енимехмедов е взел решението да нападне Доган малко след като присъствал като гост на учредяването на партията на Касим Дал "Свобода и достойнство" на 1 декември 2012 г. Тогава той огледал залата, видял разположението на трибуната и му хрумнала идеята, че в нея може да извърши показното нападение.

Знаел, че конференцията на ДПС ще се проведе на същото място месец по-късно и бил убеден, че тогава ще е възможно да се доближи до Доган.

Корман Исмаилов, председател на партия "Свобода и достойнство", потвърди, че Енимехмедов се е мернал на учредителното събрание. Той обаче уточни, че младият бургазлия не е член на партията, нито е учредител, не участвал и в инициативния комитет за създаването й. Бил само гост на учредителната конференция. "В момента проверяваме как се е озовал там и кой го е довел", каза Исмаилов.

Според разследващи категорично решение да нападне Доган Октай взел ден преди конференцията. В петък той отишъл в оръжеен магазин на метри от сградата на Университета по архитектура и срещу личната си карта купил газовия пистолет и звуковите патрони.

24chasa.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата