Пропускане към основното съдържание

Сериен убиец може да е усмъртил над 100 красавици

Полицията в САЩ разпространи смразяващи снимки на красиви жени, за които се страхува, че може да са неидентифицирани жертви на известен през 70-те години на миналия век сериен убиец, който вече е зад решетките и осъден за шест убийства. На интимните фотоси има жени в предизвикателни пози.

Те са направени от Родни Алкала, на 69 г., така наречения убиец от “Игра на срещи” (американско телевизионно шоу), който е бил професионален фотограф преди да бъде осъден на смърт. Стотиците снимки са намерени в скривалище на Алкала в шкафче за съхранение в Сиатъл. След години на проучване на снимките детективите все още не могат да идентифициран над 120 жени, а съдбите им остават неизвестни. Следователите се страхуват, че всичките те може да са убити от Алкала.

Детектив Пат Елис каза пред Си Би Ес нюз през 2010 г., че полицията е получила информацията за скривалището, когато сестрата на Алкала го е навестила в затвора, а той споменал за шкафа в Сиатъл, “за който не знаят ченгетата”. По думите на детектива, Алкала е бил записан да казва: “Добре, че те не знаят за това. Няма да им казвам за него. Направи ми услуга – махни нещата от там...изчисти го”.

Но Алкала не е знаел, че полицията е открила касов бон за шкафчето в дома му. Вследствие полицията е открила стотици снимки на жени в “пози на височайша уязвимост”, казва Елис.

69-годишният Алкала от Калифорния, който е зад решетките от 1979 г. насам, е бивш фотограф и “ерген номер едно” в телевизионното шоу “Игра на срещи” през 1978 г. Той бе осъден на между 25 г. и доживот миналата седмица в Ню Йорк за убийствата на 23-годишните Корнелия Крили и Елън Хувър в Манхатън през 1971 и 1977 година.

Делото бе толкова потресаващо, че успя да разплаче съдия-ветеран от Ню Йорк. Алкала каза миналия месец, че иска да се признае за виновен за двете убийства в Ню Йорк, за да се върне в Калифорния, където е осъден на смърт за пет убийства, и да обжалва там. Серийният убиец също се оплака, че надзирателите не му позволяват да ползва лаптоп и не му осигуряват достъп до правни документи. Той бе преместен в затвора в Манхатън миналия понеделник.

Крили бе намерена обесена в апартамента си през 1971 г., а Хувър е живеела в Манхатън, когато изчезва през 1977 г. Останките й бяха намерени едва година по-късно в гориста местност. “Това е дело, което никога не съм срещал досега. Надявам се да не го правя в бъдеще”, каза съдия Бони Уитнър, едва сдържайки сълзите си. Когато тя приключи с обявяването на присъдата, съдийката се хвана с ръце за главата.

Сестрата на Крили каза в изявление до съда, че Корнелия липсва на всички. Кати Стигел благодари на полицията и прокурорите за това, че са се отнесли с уважение към гибелта на Корнелия. Сестрите на Хувър казаха също в изявление, че “безчувственото й убийство непоправимо е увредило тяхното семейство”. Те разказаха за проблемите с дрогата на брат им и неговото самоубийство, както и за проблема на майка им с алкохола.

Алкала три десетилетия водеше заплетена съдебна битка с властите в Калифорния, довела до серия от съдебни процеси и отменени присъди. В крайна сметка той бе признат за виновен през 2010 г. за убийствата на четири жени и 12-годишно момиче през 70-те години на миналия век.

БЛИЦ

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата