Пропускане към основното съдържание

България - страната на евтиното море

Снимка: Bgpravda
Въпреки желанието на българските туроператори България да се рекламира на първо място като балнео и СПА дестинация, в съзнанието на чуждите туристи и туроператорски фирми тя е предимно морска дестинация.

Това показва проучване на МИЕТ по  проекта за разработване на стратегия за бранд "България". "Не можем да избягаме в морския и планински туризъм. Балнео и СПА туризмът имат дадености и търсене. Засега за съжаление въпреки страхотните възможности България не се приема като дестинация за културен туризъм", коментира Юлиян Добрев от Обединението за бранд "България".

Четири държави са преки конкуренти на България в областта на туризма - Гърция, Турция, Австрия и Чехия.
Като дестинация за летен туризъм се конкурираме с Гърция, Турция, Хърватска, Италия и Испания, при зимния -  с Австрия и Италия, а при СПА и балнео туризма наш главен конкурент е Чехия.  За съжаление, засега България не превъзхожда с нищо преките си конкуренти, показва още проучването.

През 2011 г. общият брой на туристите дошли в България е 8,7 млн., като от тях 4,5 млн. са избрали страната, за да прекарат в нея ваканцията си.

Bnews.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.