Пропускане към основното съдържание

Какви опасности крие лятото

Bgpravda.blogspot.com
Лятото е време за почивка, но то крие и не малко рискове. През този период се променя структурата на храненето – хората преминават на плодове и зеленчуци, което е добре. Мнозина обаче забравят за необходимостта от термична обработка на хранителните продукти, да се предпазват от възбудителите на стомашни инфекции, твърди Генадий Онищенко, главен санитарен лекар на Русия, цитирана от РИА "Новости".

Това се отнася най-вече за хората, които пътуват в чужбина. В Индокитай например трябва да не се забравя опасността от редица болести – като се започне с холерата и се завърши с дизентерията. Ако имате стомашни проблеми, не посещавайте страни с горещ климат, светва руският учен.

Що се отнася до пиенето на вода, за което толкова често се говори, по-добре е тя да се замени с топъл чай. Прекомерните количества погълната студена вода влошават общото състояние, могат да провокират гастрит, да доведат до дисбаланс на водно-солевата обмяна в организма.

Специалистът не препоръчва честото използване на климатици, тъй като нарушават работата на адаптационния механизъм. По тази причина са възможни преохлаждане и простуди. От друга страна трябва да се избягват силното слънце, в летните жеги човек е добре да се откаже от вредните си навици и от активния спорт.

Ако все пак се готвите да посетите екзотична държава, трябва да си направите задължителната ваксина срещу жълта треска, да се запасите с противомаларийни препарати. При пътуване в Европа съществува риска от заразяване с морбили, твърди още главният санитарен лекар на Русия.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.