Пропускане към основното съдържание

Дават Трайков на прокурор заради акции в "Каолин"

Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е осигурил на фирмата за добив на варовик "Каолин" концесионен договор за милиони, докато е притежавал акции в дружеството, съобщи ТВ7, като се позовава на разследване на журналистката от медията Диляна Гайтанджиева. Няколко месеца, след като Трайков става енергиен министър, той е изпратил доклад до Министерския съвет с предложение "Каолин" да вземе за срок от 35 г. правото да добива нерудни изкопаеми край Дулово.

В имотната си декларация от 10-ти септември 2009 г. Трайчо Трайков е посочил, че има акции в "Каолин" и "Софарма". В декларацията си за конфликт на интереси от 3-ти август 2009 г. е записал, че към момента на встъпването си в длъжност притежава "портфейл от акции, търгувани на БФБ".

С влизането си във властта Трайков декларира, че акциите му в "Каолин" са 278, купени за 3753 лв. По цени от днес те струват по-малко от 600 лв. Трайков не е декларирал промяна в броя на акциите през 2011 г., стана ясно с публикуването на имотните декларации на властта за миналата година.

Председателят на ПК "Екогласност" Емил Георгиев заяви пред ТВ7, че ще сезира прокуратурата за конфликт на интереси на Трайков заради акциите. Освен за това обаче, прокуратурата, по думите на Георгиев, трябва да бъде сезирана и за престъпление по служба.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.