loading...

неделя, 10 март 2013 г.

Кой плаща на "Зелените"?

Зле скалъпен PR на гърба на варненци спретнаха днес от Партия "Зелените" в София. Широко прокламираната пресконференция срещу "безобразията на ТИМ", която се проведе в БТА се обърна срещу организаторите й, демагогстванията им, празните им приказки и липсата на всякакви доказателства за твърденията на едни трима души, двама съпредседатели на "Зелените" (Борислав Сандов и Георг Тупарев) и една, уж организаторка на протестите в София (Eмилия Балчева), която тясно била свързана с "безобразията" във Варна, писа bulgariautre.bg.

Голямата отсъстваща, а уж главна ораторка по темата "ТИМ" – небезизвестната провалена политичка и настояща архитектка Калина Павлова, отсъстваше. Официалното обяснение – решила да не идва до столицата, за да участва в днешния протест в морската ни столица.

Десетки журналисти от уважавани медии, сред тях БНТ, bTV, Дарик, Bulgariatre.bg... се наслушахме на празни приказки и на твърдения от типа – една жена каза, говори се... и тем подобни.

В началото Сандов тръгна с апломба, че ще предоставят на прокуратурата и ГДБОП данни и доказателства за безобразията на ТИМ и връзкати им по високите етажи на властта и как те са заплаха за националната ни сигурност, защото съсредоточили в ръцете си голям бизнес ресурс.

Но на финала Сандов си тръгне от БТА с наведена глава и вбесен от десетките въпроси на колегите журналисти, на които той нямаше отговор: Къде е Калина?, Къде са документите и доказателствата ви за ТИМ? С какво заплашват националната сигурност? Колко пари са източили от бюджета?, и още, и още...

Но пък се наслушахме какво биха направили "Зелените", ако вкарат депутати в бъдещия парламент, как биха разбили монопола на ЕРП-тата и как били скромна партия, финансирана от членски внос и малки дарения, нещо, на което журналистите, избухнаха в бурен смях и недоумение, за какво всъщност ни извикаха тези тримата тук.

Иначе голямата отсъстваща Калина Павлова се включи по скайпа, за да измънка три неразбираеми думи, за да се разпадне връзката, а и за да не чуем от нея отговорите, че всъщност, нейния вой срещу ТИМ, а именно скатът на "Алея Първа" във Варна, не е нищо повече от икономически интерес, който тя гони, защото участва в широко прокламирания проект "Моят бряг" на кумеца й, холандеца Рене Бустен, който е прибрал едни милиони в евро, за да съди община и държава за проекта за укрепване на свлачищата и срутищата в Морската градина.

Не било така, било по-иначе скочи Борислав Сандов, но не обясни другото иначе – щял да го каже само на прокуратурата.
Чухме обаче, че "Зелените" защитавали публичния интерес, а не нечие лоби, подкрепяли ги активните граждани на Варна, които протестирали.


Златко Желев, bulgariautre.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар