loading...

събота, 21 март 2015 г.

СКАНДАЛНО: Клошари разказват за системни побои от охраната на Гранд Мол (ВИДЕО)

Охранителите в „Гранд мол Варна” са имали агресивно и подчертано садистично отношение към хората в неугледен вид на територията на комплекса. Това разказаха двама бездомници, единият от които е имал вземане-даване с гардовете на фирма „Джи Ем секюрити”, зад която стоят собственикът на мола и неговата дъщеря пред Топновини.

Нещо повече – хора, изпаднали в тежко социално положение, са били гонени и от подземния паркинг на търговския център, където се струпват различни видове отпадъци. Потърпевшите нямат обяснение каква е причината за агресията на гардовете и защо не са допускали клошарите да изнасят амбалажна хартия от контейнерите. „Днес сме тук, защото знаем, че няма охрана”, разказа един от тях, който неведнъж е виждал брутални сцени на насилие от страна на охраната (вижте видеопрозореца).

Според свидетели, които на този етап не са дали показания пред разследващите, охранителите в мола не са действали на своя глава. Тяхната политика към хора в привидно неугледен вид е била задавана от човек от персоналната охрана на собственика на мола.

Въпросното 37-годишно лице, което в миналото е работило за небезизвестния във Варна Вальо Бандита, е в трудово-правни отношения с „Джи Ем секюрити”. На него е бил предоставен монополът над амбалажната хартия в търговския обект, от което охранителите си докарвали допълнителни доходи. Именно това е причината изпадналите в немилост хора да бъдат гонени и бити в подземния паркинг на ниво – 1, където се струпват годни за рециклиране отпадъчни продукти. Сред пребитите неотдавна се оказал и работник на сметоизвозващата фирма „Титан”, научи още  Topnovini.bg.

Хората, които са имали „неблагоразумието” да ровят в контейнерите, са били отвеждани до близкото сервизно помещение, където са били заключвани с белезници и изтезавани на почивки. Подобно е било отношението и към посетителите на мола в неугледен вид, които са влизали в обекта през зимните месеци, за да се стоплят.

Свидетели на саморазправата с 52-годишния Нягол твърдят, че преди да бъде откаран в подземието, той е бил натоварен на пазарска количка. След саморазправата зетят на неформалния шеф на охраната, който отговаря за видеонаблюдението в мола, е манипулирал записите от охранителните камери. Затова и моментът с товаренето на Нягол в количката отсъства от видеоархива.

На този етап само един от тримата задържани за побоя и убийството на Нягол е дал показания пред разследващите, като никъде не е споменал името на неформалния шеф на охраната, съобщи за Topnovini.bg прокурорът по делото Милен Ставрев. Другите двама обвиняеми засега отказват да говорят пред разследващите.


Няма коментари :

Публикуване на коментар