Пропускане към основното съдържание

СКАНДАЛНО: Клошари разказват за системни побои от охраната на Гранд Мол (ВИДЕО)

Охранителите в „Гранд мол Варна” са имали агресивно и подчертано садистично отношение към хората в неугледен вид на територията на комплекса. Това разказаха двама бездомници, единият от които е имал вземане-даване с гардовете на фирма „Джи Ем секюрити”, зад която стоят собственикът на мола и неговата дъщеря пред Топновини.

Нещо повече – хора, изпаднали в тежко социално положение, са били гонени и от подземния паркинг на търговския център, където се струпват различни видове отпадъци. Потърпевшите нямат обяснение каква е причината за агресията на гардовете и защо не са допускали клошарите да изнасят амбалажна хартия от контейнерите. „Днес сме тук, защото знаем, че няма охрана”, разказа един от тях, който неведнъж е виждал брутални сцени на насилие от страна на охраната (вижте видеопрозореца).

Според свидетели, които на този етап не са дали показания пред разследващите, охранителите в мола не са действали на своя глава. Тяхната политика към хора в привидно неугледен вид е била задавана от човек от персоналната охрана на собственика на мола.

Въпросното 37-годишно лице, което в миналото е работило за небезизвестния във Варна Вальо Бандита, е в трудово-правни отношения с „Джи Ем секюрити”. На него е бил предоставен монополът над амбалажната хартия в търговския обект, от което охранителите си докарвали допълнителни доходи. Именно това е причината изпадналите в немилост хора да бъдат гонени и бити в подземния паркинг на ниво – 1, където се струпват годни за рециклиране отпадъчни продукти. Сред пребитите неотдавна се оказал и работник на сметоизвозващата фирма „Титан”, научи още  Topnovini.bg.

Хората, които са имали „неблагоразумието” да ровят в контейнерите, са били отвеждани до близкото сервизно помещение, където са били заключвани с белезници и изтезавани на почивки. Подобно е било отношението и към посетителите на мола в неугледен вид, които са влизали в обекта през зимните месеци, за да се стоплят.

Свидетели на саморазправата с 52-годишния Нягол твърдят, че преди да бъде откаран в подземието, той е бил натоварен на пазарска количка. След саморазправата зетят на неформалния шеф на охраната, който отговаря за видеонаблюдението в мола, е манипулирал записите от охранителните камери. Затова и моментът с товаренето на Нягол в количката отсъства от видеоархива.

На този етап само един от тримата задържани за побоя и убийството на Нягол е дал показания пред разследващите, като никъде не е споменал името на неформалния шеф на охраната, съобщи за Topnovini.bg прокурорът по делото Милен Ставрев. Другите двама обвиняеми засега отказват да говорят пред разследващите.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.