loading...

петък, 27 юни 2014 г.

Всичко за банковата криза с ПИБ

Първа инвестиционна банка е удължила работното си време на всичките си клонове, съобщи Нова телевизия. От банката гарантират, че всеки техен клиент ще може да си изтегли депозита, ако пожелае.
Не малко хора са се подали на паниката и се стигна до опашка от хора пред офис на Първа инвестиционна банка на ул. "Раковски" в центъра на София.

Опашка има и пред клона на ПИБ в Бургас на улица  „Александровска”. Пред банкомата на банката се извива опашка. АТМ-устройствата на Първа инвестиционна банка работят нормално, а транзакциите се извършват без проблем.

От БНБ официално обявиха, че атаката срещу ПИБ се базира на серия от слухове и не отговаря на истината.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев също успокои банковите клиенти, че място за притеснение няма. Той дори разкри, че също е клиент на Първа инвестиционна банка, но няма намерение да си тегли парите.

"Проведохме вчера консултации с представители на банката, с представители на БНБ, тази сутрин с министъра на финансите, включително имахме среща с главния прокурор и председателя на ДАНС, включително и при президента имахме среща.

В резултат на тези разговори се затвърждава моето убеждение, че банковата система е стабилна. Не само това. Тя е по-стабилна, отколкото са повечето в Европейския съюз.", посочи още той.

Премиерът Пламен Орешарски заяви пред български журналисти в Брюксел, че по повод случващото се с КТБ се следи състоянието на всички други български банки.

"Не виждам повод за притеснения на гражданите. Страната разполага с достатъчно инструменти, имаме много добро сътрудничество с БНБ, ще подкрепим всички нейни усилия инструментално и ресурсно, за да не допуснем каквото и да било разколебаване на доверието на гражданите в една или друга институция", коментира министър-председателят.

Няма коментари :

Публикуване на коментар