loading...

петък, 13 юни 2014 г.

Делян Пеевски прати полиция на Цветан Василев

Спецполицаи обискират бизнес сградата на столичния булевард "Цар Борис III" 159. Там се помещават офисите на TV7, NEWS7 и офиси от Корпоративна търговска банка (КТБ). Около сградата има над 20 полицейски коли. Трима души са задържани. Според информация на БНР полицейската акция по сигнал на "Протестна мрежа" е започнала след 10.30.

Претърсени са и личните кабинети на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев. Двата луксозни офиса, които обитава банкерът са на 6-ия и на 12-ия етаж в грамадната сграда.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че проверката по сигнал на "Протестна мрежа" срещу Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски тече. Вече са разпитани 12 служители на КТБ, без Василев, който е в чужбина.

Над 50 прокурори, следователи и полицаи участват в обиските в бизнес сградата на "Цар Борис III" 159 в столицата, предава БГНЕС.

Блокирани журналисти


Журналистите, които се помещават между 9 и 11 етажи са претърсвани и не са пускани на терасата, споделят източници на expressnews.bg. В същото време се проверява всеки, който влиза и излиза в постройката.

Гледа се за флашки и дискове, които могат да са носители на документация. Обект на внимание са и всички, които работят там, предава ПИК. По информация на bTV първоначално е било забранено на журналистите, които са по задачи, да влизат в сградата.

Няма коментари :

Публикуване на коментар