Пропускане към основното съдържание

Трима шефове в МВР: Цветан Цветанов лично ни нареди да подслушваме незаконно!

Трима от четиримата обвиняеми за скандала с масовото незаконното подслушване шефове на спецдирекцията „Оперативно-технически операции“ (СДОТО-МВР) са признали пред разследващите, че са използвали мобилните станции за незаконно подслушване с устно разпореждане на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Това прави бившият вътрешен министър подбудител на незаконното подслушване. Прокуратурата не може да му повдигне обвинение, защото той не се отказва от предизборния си имунитет.Признанията на трима от четиримата висши полицаи не ги освобождава от наказателна отговорност, но съдействието на правосъдието може да смекчи наказанията им.

Показанията сериозно променят въпроса за отговорността на бившия вътрешен министър. Досега се смяташе, че той ще отговаря само за неупражнения контрол за ползването на специалните разузнавателни средства. От показанията на бившите му подчинени става ясно, че той им е нареждал незаконното слухтене, с което става съучастник в престъплението. В този случай наказанието е като за извършеното от полицаите престъпление – от 1 до 8 години лишаване от свобода.

БЛИЦ


Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.