loading...

петък, 3 май 2013 г.

Трима шефове в МВР: Цветан Цветанов лично ни нареди да подслушваме незаконно!

Трима от четиримата обвиняеми за скандала с масовото незаконното подслушване шефове на спецдирекцията „Оперативно-технически операции“ (СДОТО-МВР) са признали пред разследващите, че са използвали мобилните станции за незаконно подслушване с устно разпореждане на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Това прави бившият вътрешен министър подбудител на незаконното подслушване. Прокуратурата не може да му повдигне обвинение, защото той не се отказва от предизборния си имунитет.Признанията на трима от четиримата висши полицаи не ги освобождава от наказателна отговорност, но съдействието на правосъдието може да смекчи наказанията им.

Показанията сериозно променят въпроса за отговорността на бившия вътрешен министър. Досега се смяташе, че той ще отговаря само за неупражнения контрол за ползването на специалните разузнавателни средства. От показанията на бившите му подчинени става ясно, че той им е нареждал незаконното слухтене, с което става съучастник в престъплението. В този случай наказанието е като за извършеното от полицаите престъпление – от 1 до 8 години лишаване от свобода.

БЛИЦ


Няма коментари :

Публикуване на коментар