loading...

четвъртък, 23 август 2012 г.

Дончев: Подслон за всеки пострадал от земетресението

Първостепенната ми задача е всеки пострадал от земетресението на 22 май и последващите вторични трусове да има подслон. Това заяви в Перник министърът по еврофондовете Томислав Дончев, който от вчера е командирован в миньорския град, за да работи на място по преодоляване на последствията от труса.

В понеделник кметът на перник Росица Янакиева ще представи списък на министър Дончев с трите имена и адресите на хората, които остават без покрив. Тя посочи, че за първия учебен ден на 15 септември в Перник няма да отворят 3 училища и 3 детски градини.

Томислав Дончев обособи три проблема - несъвършената координация между институциите, мащаба на случилото се и политизирането на целия казус до момента.

Вчера в Министерския съвет Инициативния комитет за защита на гражданите пострадали от земетресението се оплакаха, че са подадени над 8500 молби за обезщетения, 3600 от тях са подадени към междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, разгледани са 288, а само по 63 са отпуснати реално средства.
Премиерът Бойко Борисов е обещал пред тях, че молбите, които са били отхвърлени, ще бъдат преразгледани заедно с еднократните помощи от 325 лв.

Няма коментари :

Публикуване на коментар