Пропускане към основното съдържание

По света има 75 милиона безработни младежи

Цели 40% от безработните по света, или 75 милиона души, са младежи. Тази седмица в Женева се открива форум проблемите на заетостта на младежта, организиран от Международната организация по труда. През 2011 равнището на безработица сред младежите бе 12,6%, а през 2012 то нарасна с 0,1%.

Така днес младите хора без работа са с 1% повече, отколкото през 2007 г. В абсолютни цифри това прави 75 милиона души – 4 милиона повече, отколкото през 2007. В европейските страни, включително Прибалтика, Гърция, Испания и Португалия безработицата достига рекордно високо ниво. През второто тримесечие на 2011 делът на младите безработни в тези страни е достигал 45%. В страните от Източна Европа и ОНД нивото на безработица сред младежите и било средно 19,4%. 

БГНЕС

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.