Пропускане към основното съдържание

Зетят на Делян Добрев санира - родителите му са строителен надзор

Програмата за саниране е гордост на партия ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов не пропуска да се похвали с нея при посещения из страната. На 15 май 2016 г. той беше в Симеоновград (на снимката), където се похвали, че над 900 блока в страната се санират, а заделените средства са 2 млрд. лв.

„Това са пари, които правителството подарява на всяко от семействата, които живеят в тези жилища- по около 8- 10 000 лв. подарък“, каза тогава Борисов.
Оказва се обаче, че и други семейства имат конкретна полза от програмата за енергийна ефективност, спонсорирана от бюджета. Фирмата „Визьор“ ООД, която принадлежи на майката и бащата на бившия енергиен министър Делян Добрев е спечелила две обществени поръчки за строителен надзор в програмата за саниране, показа проверка на Биволъ. Договорите са на обща стойност 70 370 лв. и са от общините Златоград и Свиленград.

Мама и тате надзирават добре ли строи зетя

Един от договорите за строителен надзор е за обект, който се санира от фирма на зетя на Делян Добрев. Това е „Сграда с административен адрес гр.Свиленград, кв.Изгрев, бл.8” в Свиленград, за която фирмата „Еко Традекс Груп“ има договор за саниране на стойност 1 707 081 лв.

Фирмата „Еко Традекс Груп“ е собственост на съпруга на братовчедката на Делян Добрев – Даниел Гаргов и на Тенчо Лилянов. И двамата са бивши съдружници на Добрев от периода преди той да стане депутат, а впоследствие министър. Братовчедката Росица Гаргова е Директор на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет“ в община Хасково. Даниел Гаргов пък е общински съветник на ГЕРБ в Хасково и председател на Комисията за бюджет и финанси.

От пресцентъра на ПП ГЕРБ отговориха на запитване, че не виждат в тези роднински връзки потенциален конфликт на интереси.

Фирмите на Гаргов и Лилянов са спечелили обществени поръчки за над 100 млн. лева, а специално в програмата за енергийна ефективност „Еко Традекс Груп“ е в топ 3 на фирмите, получили пари от бюджета според проучване на Медияпул.

И кумец заместник-кмет в строителството…

Биволъ установи, че и зам.-кметът на община Хасково с ресор „Строителство“ Евгени Консулов е приближен на Делян Добрев. От 2006 до 2008 г. двамата са в УС на Сдружение „Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес“ регистрирано в Хасковския окръжен съд.

Консулов и Добрев нямат преки роднински отношения, но според източници на Bivol.bg Добрев се явява кум на Консулов.

Bivol.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.