loading...

вторник, 3 ноември 2015 г.

Кратко точно и ясно за полицейския протест


Българските полицаи наистина трябва да си дадат сметка, че имат дълг пред обществото и данъкоплатците да докажат, че заслужават възнагражденията и другите социални привилегии, които им осигуряваме, като си изпълняват съвестно и качествено служебните задължения. А те са да осигуряват адекватна превенция и борба с престъпността, както и цялостно повишаване на сигурността на българските граждани.
Имаме пълното право да очакваме това от тях, след като сме на трето място по разходи за полиция в целия Европейски съюз.


Вместо това те се „отчитат“ основно с побои над същите тези данъкоплатци всеки път, когато комунистите се докопат до управлението на страната, и с организирането на противозаконни протести като днешния, който е на границата на опит за държавен преврат. Те се нуждаят спешно да спрат да слушат сегашните си лоши съветници, преди на гражданите окончателно да им омръзне от тях, което е на път да се случи много скоро. Подобни сцени за позор за институцията и пагона и не спомагат за възстановяването на нарушеното доверие между гражданското общество и полицията.

Същевременно служещите в МВР следва да осъзнаят, че е невъзможно единствено те в цялата държава да бъдат подминати от реформите, наложени от провала на социалната държава в световен мащаб, а у нас и от краха на най-крайната ѝ разновидност - социалистическата система.

Не на последно място е редно полицейските синдикати да спрат да въвеждат в заблуждение членовете си и да им разяснят, че чл. 16, т. 6 от Закона за уреждане на колективните трудове спорове ултимативно не допуска стачки в системата на Министерството на отбраната, дори когато същите са маскирани като „спонтанни протести в извънработно време“. Подобно уронващо законността и правовия ред поведение е особено неприемливо, когато бива осъществявано от тези, които са призвани да ги защитават.

Няма коментари :

Публикуване на коментар