loading...

неделя, 20 януари 2013 г.

Нападателят Октай: Не съжалявам, трябваше да спра манипулациите на Доган

"Мамо, продължи си живота, не се чувствай виновна за моето решение!"
Това са част от думите, които написал Октай Енимехмедов в предсмъртно писмо до майка си. Оставил го в квартирата си в София часове преди да насочи пистолет в челото на Ахмед Доган в зала 8 на НДК.

Октай бил наясно, че може да не види майка си повече и се извинявал, че може да не довърши висшето си образование. Допускал, че гардовете на Доган може да го застрелят.

На друг бял лист студентът по архитектура написал с изрязани от вестници букви: Аз действам сам!

В няколкото изречения искал да е ясно, че никой не му помогнал в решението да нападне лидера на ДПС. Защо това послание е с печатни букви, а не е ръкописно.
"Трябваше да сложа край на манипулациите на Ахмед Доган, не съжалявам за постъпката си!", заявил Октай пред психолозите и служителите на МВР, които разговаряли с него до 3 часа през нощта.

Според разследването до момента Енимехмедов е взел решението да нападне Доган малко след като присъствал като гост на учредяването на партията на Касим Дал "Свобода и достойнство" на 1 декември 2012 г. Тогава той огледал залата, видял разположението на трибуната и му хрумнала идеята, че в нея може да извърши показното нападение.

Знаел, че конференцията на ДПС ще се проведе на същото място месец по-късно и бил убеден, че тогава ще е възможно да се доближи до Доган.

Корман Исмаилов, председател на партия "Свобода и достойнство", потвърди, че Енимехмедов се е мернал на учредителното събрание. Той обаче уточни, че младият бургазлия не е член на партията, нито е учредител, не участвал и в инициативния комитет за създаването й. Бил само гост на учредителната конференция. "В момента проверяваме как се е озовал там и кой го е довел", каза Исмаилов.

Според разследващи категорично решение да нападне Доган Октай взел ден преди конференцията. В петък той отишъл в оръжеен магазин на метри от сградата на Университета по архитектура и срещу личната си карта купил газовия пистолет и звуковите патрони.

24chasa.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар