Пропускане към основното съдържание

Фактите около незаконното строителство на Пламен Борисов

Напоследък литературното говорене, наподобяващо лек популизъм на зам.-председателя на общинския съвет в Перник  Пламен Борисов придоби сензационни размери. Една след друга медиите се надпреварваха коя да разкаже драматичната история за тормоз над майката на общинския съветник от страна на кмета на Перник Росица Янакиева. Дали обаче поне един от журналистите „отразили” това така мащабно събитие си направи труда да провери фактите около случая, документите и всъщност какво казва законът в подобни ситуации.

Екип на PernikToday.net реши да разнищи всички факти около този случай. Смятаме, че на базата на тях всеки един читател може сам да си направи изводите.

Молбата във връзка с нанесените щети на къщата на Пламен Борисов е подадена още на другия ден след силното земетресение на 22.05.2012 г. След извършения оглед са констатирани следните повреди:

По зидарията, изпълнена от плътни единични тухли в първите два етажа се наблюдават диагонални пукнатини, в следствие на което те са със значително намаление на носещата им способност.  В зидариите, изпълнени от керамични блокчета тип „четворки” в третия подпокривен етаж повреди няма. 

За отстраняването на тези щети разрешение не е нужно.

Стойността на препоръчаните строително-монтажни работи, предоставени в конструктивно становище  от инж. Десислав Мераков за възстановяване на сградата във вида й преди земетресението са на обща стойност 3910,40лв. Ако тази сума бъде одобрена от Междуведомствената комисия, от нея ще бъдат приспаднати 325-те лева, от които Пламен Борисов така настойчиво подчертава, че не се е възползвал.

Нарушенията обаче, констатирани от проверката на Община Перник по повод подаден сигнал са за нещо съвсем различно.

От трите страни на къщата са направени изкопи по дължина на основите, в който е положена арматура, има положен бетон, излята е и колона. Казано на прост език Пламен Борисов си вдига нови стени, за което за всички граждани на Република България, включително и за общински съветници са нужни Виза и разрешение за строеж. На втория етаж зам.председателя си е бутнал терасата, най-вероятно за да изгради нова, която според конструктивното становище въобще не е била компрометирана в следствие на труса.

Тук възниква въпросът защо Пламен Борисов, който има юридическо образование не се е запознал със законовите разпоредби, които регламентират строителството и извършването на строително-ремонтни дейности.

Възможните отговори са само два: Или той не познава закона, въпреки, че  е с юридическо образование, или се опитва да манипулира общественото мнение, извъртайки нещата в своя полза. Ние не се наемаме да отговорим на този въпрос.

И накрая последно – парламентарните избори наистина наближават, но преди тях уважаеми дами и господа, облечени във власт наближава зимата, която за момента хич не се очертава розова за перничани. А хората продължават да чакат държавата поне веднъж да изпълни своите ангажименти към тях, докато и последните не се уморят и не се насочат към Терминал 1 на летище София.

Васил Иванов




Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.