НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Страници

Вълна от протести залива правителството на Кирил Петков

Няколко протеста вече са насрочени срещу правителството на Кирил Петков, научи BGpravda. 

Протестно автошествие се провежда в момента в Стара Загора. Това обяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който сподели видео в личния си фейсбук профил. По думите му протестното автошествие е с искане за оставката на правителството на Кирил Петков. Протестиращите блокираха изхода на завод „Арсенал“.

Превозвачи напуснаха със скандал срещата при премиера Кирил Петков. Те обявиха, че започват национални протести на 10 май. Пред журналисти те заявиха, че не са били изслушани, дори твърдят, че са били изгонени от премиера.
Те настояват за премахване на биодобавката за 6 месеца, намаляване на акциза, мораториум върху тол таксите, субсидиране на автобусните превози и оставката на трима министри.

Свиква се голям протест и на 11-ти май. Председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов съобщи, че от формацията свалят доверието си от правителството и от днес го считат за нелегитимно, след като депутатите решиха да подпомогнат Украйна с военно-техническа помощ.

Лидерът на "Възраждане" призова всички български граждани да минат на гражданско неподчинение и да блокират институциите.

1 коментар:

  1. Поздравяваме партия ДПС с 146 годишнина от Баташкото клане!

    ОтговорИзтриване